Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z zapłonem.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
matsb
Nowy
Nowy



Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Czw 18:37, 13 Maj 2010    Temat postu: Problem z zapłonem.

Witam!
Mam problem z moim Ogarem.
Tato ustawiał zapłon. Ustawił super,dobrze się wkręcał i odpalał niemalże za pierwszym razem.
Ostatnio jadąc na 3 biegu było coś takiego: bUUUuuuuuuuu...i zgasł. Zatrzymałem się i nie było iskry. Potem znów został ustawiony zapłon i znów to samo. Jakby zapłon się sam przestawiał.

Cewka W/N,fajka i kabel są ok bo sprawdzałem, a zmiana świecy nic nie pomaga

Proszę o pomoc.
Z góry Dzięki! Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Czw 18:44, 13 Maj 2010    Temat postu:

zmiana świecy nic nie pomaga? jesteś pewny że zapłon sie przestawia? dobra, weź odkręć śrubki trzymajace stojan i daj tam podkładki sprężynujące jeśli nie ma lub są z zużyte po czym znowu ustaw zapłon

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
matsb
Nowy
Nowy



Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Czw 18:47, 13 Maj 2010    Temat postu:

Zmiana świecy nic nie pomaga. Jadąc jest tylko takie uuuuu...gaśnie i już nie ma iskry. Gdy dopchałem go do domu ojciec ustawił znów zapłon i już iskra była super.

Ok jutro sprawdzę. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pią 19:00, 14 Maj 2010    Temat postu:

No to ewidentnie wynika, że to wina zapłonu, polecam przegwintować oryginalne otwory mocujące pod rozmiar większy, bodajże M6, przewiercić te podstawki trzymające stojan pod większe śruby i dać porządne śruby zakręcane np. na imbusa(frezowany szcześciokąt) a pod nie podkładki sprężynujące, nie ma szans aby się coś przestawiło Wink Pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 11:55, 17 Cze 2010    Temat postu:

Mam taki sam problem :/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bigos
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 8:04, 18 Cze 2010    Temat postu:

też go mam Sad ale że nie bardzo umiem ustawiać zapłon nie potrafie go wyeliminowac i nie mam iskry to chciałem się zapytać czym on tam ruszał że iskra wracała ? bo przerwe po miedzy platynkami mam 0.3 i zawsze bylo dobrze i przerwa wogole się nie zmieniła jak sprawdzałem tylko chyba to co było na magnecie ostatnio zaczeło mi się samo przesuwać i ogar coś gorzej jeździł bo jak raz cofnełem to co jest na magnecie to ogar jeździł jak powinien

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Bigos dnia Pią 8:09, 18 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
skrobi2
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 8:25, 18 Cze 2010    Temat postu:

Możliwe ze kondensator padł

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 16:10, 27 Cze 2010    Temat postu:

Jeśli mam dobrą przerwe na platynkach, dobrą iskre i ogar nie chce mi odpalić to co może być źle ustawione?? Dodam że czasami odpali ale jak wrzuce dwójke to szarpnie i gaśnie:( co może być nie tak?? Z góry dzięki za odp...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin