Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z silnikiem po tuningu :/
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Śro 8:46, 27 Lip 2011    Temat postu:

Jest założony filtr stożkowy i tyle . dużo osób tak jeździ i jakoś normalnie jeżdżą ich motorki .
Wszystko kręci się luźno i nic nie hamuje . świeca koloru kawa z mlekiem dobrze wypalona troche mokrawa


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Śro 9:11, 27 Lip 2011    Temat postu:

A weź go odpal, i zatkaj trochę ręką filtr. Zobacz jak się zachowa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Pon 20:23, 01 Sie 2011    Temat postu:

Trochę się pomęczyłem .
Jawa odpala z kopa iskra mogła by kogoś zabić taka duża .
Ale no tyle dobrego ... trzyma wolne obroty wkręca sie na wysokie wszystko płynnie i bez problemów . Ale ruszam na jedynce muszę się trochę odepchnąć i sie rozpędza
( startuje jak rakieta Very Happy ) ale gdy wrzucam drugi bieg brak jej mocy i słabnie ;/ i nie wiem co jej może być .
Bawiłem się iglicą inną świecą , filtrem zdejmowałem , zakładałem , przytykałem palcem i nic zero rezultatów ... Już mnie ch**** strzela . Nerwy mam na nią nieziemskie .


Chłopaki POMOCY !!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Pon 20:32, 01 Sie 2011    Temat postu:

To coś mi się wydaje, ze Twoja przeróbka nie była dokładna.. Zdejmij cylinder i zobacz jak wygląda tłok i sprawdź jeszcze zgranie kanałów ze sobą. No albo wyślij silnik do mnie.. ;]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Wto 6:45, 02 Sie 2011    Temat postu:

No ale jeśli wszystko ładnie pyka na wolnych i na jedynce to czemu na dwójce już nie to nie zależny chyba od cylindra jak by było coś źle zrobione to by wgl. nie odpalał albo nie jeździł a tu na jedynce idzie ładnie .
nie wiem już sam .... jeszcze pomęczę się dzisiaj i koniec j***ę ją w kąt i niech leży


Nagrałem filmik z jazdy ...

http://www.youtube.com/watch?v=nqm3sl-zw00


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mikioza dnia Czw 12:43, 04 Sie 2011, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin