Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z Odpaleniem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hasik1978
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Sob 17:53, 19 Gru 2009    Temat postu: Problem z Odpaleniem

Witam . Mam problem z odpaleniem motoru . Iskra jest zaplon ustawialem kilka razy , paliwo jest i wgl ale nie chce zapalic : ( wczesniej jak go kupilem to palil tak za 7 razem a jak go przywiozlem do garazu to nie pali juz : (( Pomocy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 22:53, 19 Gru 2009    Temat postu:

no wiesz, teraz masz w garażu maxymalnie -4 stopnie więc nie wymagaj cudów, podgrzej świecę zapalniczka i wstrzyknij paliwo cy cylindra, albo trochę samostartu, musi zapalić

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarmen
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wodzisław

PostWysłany: Nie 16:13, 20 Gru 2009    Temat postu:

musi odpalic z kopa , trzymam motorek w takiej szopce, jest tam tak samo zimno jak na dworze, wczoraj chciałem odpalić maszine , a juz 2 tygodnie na nim nie jezdziłem;
byłem przygotowany na totalną porażke, tzn ze nie odpali wcale , ale jednak mimo wszystko za !15! kopem odpalił


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
matiacro
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 16:20, 20 Gru 2009    Temat postu:

przeczyść świece, zwiększ poziom paliwa w komorze pływakowej (blaszka w górę).
Pompuj paliwo aż wycieknie z gaźnika i kop. Powinien odpalić. Cały czas pompuj pompką Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Nie 19:43, 20 Gru 2009    Temat postu:

Dokładnie wsztrzyknij paliwo do cylka i zobacz co wtedy. A może masz stare kable i ci dobrze nie przewodzi prądu Question Ja tak miałem i mi nie odpalała, a jak zmieniłem kable to zaraz od 2 kopa brum brum brum zrobiła Razz
Pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hasik1978
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Nie 20:20, 20 Gru 2009    Temat postu:

ee nie kable i cala cewke zaplonowa wymienilem iskrownik itd. i dalej nic . sproboje tak jak mowicie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kacpers1
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:37, 20 Gru 2009    Temat postu:

Daj nowa swiece to odrazu zaśpiewa Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hasik1978
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Nie 21:51, 20 Gru 2009    Temat postu:

myslisz ze to cos pomoże ? jak nawet na popych nie odpali to moze byc swieca ? bo sie za bardzo nie znam Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kacpers1
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:01, 20 Gru 2009    Temat postu:

Ja swojego pchalem chyba z 1km i nawet nie pyrknal, wyczyscilem swiece i to samo. Zalozylem nowa swieczke i od pierwszego kopniecia zalapal. Jak niechcesz nowej kupowac to zaloz jakas inna co masz, albo pozycz od kolegi...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Pon 3:13, 21 Gru 2009    Temat postu:

jak radzą koledzy zmień świece lecz jak jest tak zimno najlepiej jak byś przed wkręceniem rozgrzał świece np nad świeczką potem wkrecić pompować i musi wziąśćSmile)))
ps.ogara mam w takiej szopce z blachy nieocieplonej czyli panuje w niej taka sama temperatura jak na dworze i mi 2 kopy i pali:)))PZDR


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xolczakx
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 305
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z biedronki. (Sierpc)

PostWysłany: Pon 8:56, 21 Gru 2009    Temat postu:

Psiknij dezodorantu do filtra powietrza. To prawie zawsze działa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin