Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problem z kołem
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kondi0901
Nowy
Nowy



Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 19:44, 30 Sty 2010    Temat postu: problem z kołem

witam mam mały problem z przednim kołem od ogara bo chcem wymienić łożyska i tak wymontowałem je z moto wyjąłem ośke i pokrywe bębna i dalej tam w tej tulei gdzie idą łożyska pierwszo wyjąłem jakąś blaszke. Kiedy ją wyjąłem wysypały się kulki i teraz pytanie jak chcem zmienić łozyska to muszę te miseczki co były w nich kulki wybić i w miejsce ich wsadzić łożyska ????? a te miseczki gdzieś położyć i nie wkładać ich tam zpowrotem ???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 19:56, 30 Sty 2010    Temat postu:

czemu chcesz łożyska wymienić? jak już kulki sie wysypały to musisz... wydobyj te "bierznie" i wbij łożyska..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondi0901
Nowy
Nowy



Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 19:59, 30 Sty 2010    Temat postu:

czyli mam jakoś wybić te miseczki co były w nich kulki i wbić łożyska a z tymi miseczkami już nic nie robić nie wbijać ich nigdzie ?????

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Sob 20:06, 30 Sty 2010    Temat postu:

te miseczki to są pozostałości po rozwalonym łożysku, wiec co chcesz z nimi jeszcze zrobić? wywal je i załóż nowe łożyska.pozdro.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondi0901
Nowy
Nowy



Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:11, 30 Sty 2010    Temat postu:

okej dzięki jutro je założe

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piankos
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Sob 20:19, 30 Sty 2010    Temat postu:

plusminus napisał:
te miseczki to są pozostałości po rozwalonym łożysku

Co ty opowiadasz ? Wychodziły romety które nie miały łożysk tylko Wianki. Była miseczka, kulki i przykrywka Wink Jak będziesz szedł po łożyska idź z miseczką i ośką


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondi0901
Nowy
Nowy



Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:32, 30 Sty 2010    Temat postu:

to czyli nie wybijac tych miseczek bo juz kupiłem łożyska 6200 i nie wbijać ich tam ???? to się dokupuje same kulki ??? i bym nie mógł wybić tych miseczek i wsadzić te łożyska

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kondi0901 dnia Sob 20:40, 30 Sty 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piankos
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Sob 21:28, 30 Sty 2010    Temat postu:

Wybij miseczki i wbij łożyska, wianki są do kitu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondi0901
Nowy
Nowy



Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 9:13, 31 Sty 2010    Temat postu:

ale jak włożę tamte łożyska to ośka na nie nie pasuje co robić ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piankos
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Nie 9:24, 31 Sty 2010    Temat postu:

kupiłeś złe łożyska

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondi0901
Nowy
Nowy



Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:13, 31 Sty 2010    Temat postu:

he mówili mi że takie idą do koła przedniego rometa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Nie 11:27, 31 Sty 2010    Temat postu:

lol... weź znajdź jeszcze te bieżnie i tam powinny być numery, a jak nie to poszukaj gdzies w necie.. słuchaj sie dalej "fachowców" ze sklepów..
Edit/ zaspany troche jestem.. 6200? to dobre łożyska i nie rozumiem czemu nie chcą Ci wleść, wyczyściłeś wszystko dokładnie? jak je wbijasz?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bazalt dnia Nie 11:34, 31 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kry$tian
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zamość

PostWysłany: Nie 11:37, 31 Sty 2010    Temat postu:

Może nie wyciągnołęś resztek tych łożysk.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondi0901
Nowy
Nowy



Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 13:01, 31 Sty 2010    Temat postu:

ośka nie wchodzi na te łożyska i ta ośka jest prawie cała pogwintowana to tak ma byc ???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Nie 13:07, 31 Sty 2010    Temat postu:

jak byś mógł to zrób zdjęcie tej ośki, ja w swojej na środku gwintu nie mam, możesz jeszcze przetrzeć ośke papierem ale tam gdzie nie ma gwintu, sprawdź czy dokłądnie wszystko wyczyściłeś

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin