Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem po remoncie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymekcch
Nowy
Nowy



Dołączył: 30 Gru 2007
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 8:58, 30 Gru 2007    Temat postu: Problem po remoncie

witam zrobiłem remont silnika mam taki problem ze wszystko cieżko chodzi czego to moze być wina,a i czy wogule go zapale jak tak wszystko ciezko chodzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Nie 9:49, 30 Gru 2007    Temat postu:

Nowego tłoka Wink
Musisz go dotrzeć :p pamitaj zeby lac wiecej mixolu Wink) i jezdzic powoli bez pogazówek .. jak zacznie sie docierać gwarantuje ze to odczujesz Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szymekcch
Nowy
Nowy



Dołączył: 30 Gru 2007
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 14:27, 30 Gru 2007    Temat postu:

jeszcze raz ja nie mam jeszcze złozonego cylindra sam wał i skrzynia sa złożone i to sieżko chodZi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Nie 14:38, 30 Gru 2007    Temat postu:

U mnie skrzynia tez chodziła cieżko ważne zeby chodziła Wink
co do wału ... po nabiciu łózyska na wał i zamontowaniu tego kapa łatwo sie zeszła ? czy musiales na chama wpychac zeby sie złączyły ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kala2191
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 76
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: KOTLIN

PostWysłany: Nie 15:57, 30 Gru 2007    Temat postu:

jak ciężko chodzi to tez może być wina źle złożonego silnika

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szymekcch
Nowy
Nowy



Dołączył: 30 Gru 2007
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:33, 30 Gru 2007    Temat postu:

kartery elegancko sie zeszły ni miałem problemu z tym to czego to moze być wina i czy wogule go zapale jak tak cieżko to chodzi przypominam ze nie mam załozonego cylindra jeszcze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Nie 20:35, 30 Gru 2007    Temat postu:

Może łożyska jakieś zjeb@n*

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Nie 21:36, 30 Gru 2007    Temat postu:

Jesli wsadził nowe , to jedynie musiał jakos ciulowato je nabijac .. moze pogiął te kołnierze Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kojot
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 2473
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Barcice

PostWysłany: Sob 22:14, 05 Sty 2008    Temat postu:

po pierwsze to lozysk sie nie powinno wbijac tylko wprasowywac albo najlepiej wkladac na cieplo.. sprubuj przez nakretke naprowadzic wal na srodek (odleglosci miedzy jedna przeciwwaga walu i sciana a druga przeciwwaga i sciana musza byc rowne)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jawkowicz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Lip 2006
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie 10:46, 06 Sty 2008    Temat postu:

Wszyscy stawiacie na wał... Ciężko chodzi przez simmeringi, bo są nowe i dociskają mocno (jeżeli ze wszystkim inny jest wszystko w porządku). Ja miałem przypadek, że nie dobiłem do końca łożyska wałka zdawczego i wszystko mi ciężko chodziło. Jak już silnik masz złożony, puknij młotkiem w wałek główny, może pomoże. Z resztą - przydało by się więcej informacji... Co ciężko chodzi, wał, czy skrzynia? Zrób może zdjęcia, nakręć film Wink

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Jawkowicz dnia Nie 10:48, 06 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kojot
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 2473
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Barcice

PostWysłany: Nie 11:17, 06 Sty 2008    Temat postu:

wiesz simeringi swoja droga no ale az tak ciezko to raczej nie powinny chodzic jak on mowi ze to ledwo ledwo da sie ruszyc.. a tak wogole to przy zakladaniu walu przy nowych simerach radzilbym odrobine oleju kapnac na te simery.. lozyska tez moznaby bylo

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Nie 11:45, 06 Sty 2008    Temat postu:

"po pierwsze to lozysk sie nie powinno wbijac tylko wprasowywac albo najlepiej wkladac na cieplo" Ja zawsze biore klucz rurkowy o rozmiarze takim zeby opierał sie na pierścieniu łożyska i pukam deikatnie , zawsze działa nigdy jeszcze nie rozwalilem łożyska przez takie cos Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kojot
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 2473
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Barcice

PostWysłany: Nie 11:47, 06 Sty 2008    Temat postu:

ale je przez to pukanie oslabiasz (pomimo ze nie widac zadnych uszkodzen) nie mozna pukac nawet po szalce lozyska

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel93
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 826
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Myszkowa

PostWysłany: Sob 10:19, 19 Sty 2008    Temat postu:

Jawkowicz napisał:
Wszyscy stawiacie na wał... Ciężko chodzi przez simmeringi, bo są nowe i dociskają mocno (jeżeli ze wszystkim inny jest wszystko w porządku). Ja miałem przypadek, że nie dobiłem do końca łożyska wałka zdawczego i wszystko mi ciężko chodziło. Jak już silnik masz złożony, puknij młotkiem w wałek główny, może pomoże. Z resztą - przydało by się więcej informacji... Co ciężko chodzi, wał, czy skrzynia? Zrób może zdjęcia, nakręć film Wink



Ja tam z wujkiem wymienialem simmeringi na wale i wszystko leciutko chodzi. Po zlożeniu karterów wujek popukal lekko w wał korbowy (popukiwal przez drewniany kolek żeby silnika nieobić).i wszystko cacy. Po ustawieniu zaplony silnik chodzi.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin