Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
pomocy problem z sprzęgłem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
manta91
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: zabrze

PostWysłany: Pią 20:26, 16 Kwi 2010    Temat postu: pomocy problem z sprzęgłem

witam wszystkich mam problem z sprzęgłem jak ustawiałem zapłon zdemontowałem pokrywę prawą po ustawieniu zamontowałem pokrywę , linkę zamontowałem jawke odpalam chodzi chce się przejechać a tu lipa niema sprzęgła jest takie miękkie i nie odbija do końca dodam że są wszystkie popychacze krótki kulka i długi a tarcze są jeszcze ładne sprzęgło było wcześniej jake kupiłem ze złomu szkoda mi się jej zrobiło i kupiłem , wiem ze stała pod chmurką ładne kilka lat z góry dzięki za pomoc Rolling Eyes

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ogryzek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: Sob 5:12, 17 Kwi 2010    Temat postu:

nasmaruj lub wymień linkę. Wymieniałeś olej?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
manta91
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: zabrze

PostWysłany: Sob 7:05, 17 Kwi 2010    Temat postu:

no właśnie spuściłem jest strasznie gęsty i brudny jak by to smar zalałem hipol ale dal to samo linkę spróbuje jak dojdę do garażu , jaki olej jeszcze mogę zalać oprócz hipolu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafparr
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 8:05, 17 Kwi 2010    Temat postu:

Musisz sprawdzić czy linka jest naciągnięta od sprzęgła, a TĄ ŚRUBKĘ NA DEKLU MASZ WKRĘCONA ? dokręć ją, a jeśli dalej się nie da to wkręć dłuższą. Zdejmij dekiel i zobacz ile wystaje wodzik od sprzęgła, moze on w ogóle nie wystaje ale najpewniej to ta śrubka jest nie dokręcona lub za krótka lub linka za długa jest.

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ogryzek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: Sob 8:20, 17 Kwi 2010    Temat postu:

możesz wlać olej Lux10

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
manta91
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: zabrze

PostWysłany: Sob 13:05, 17 Kwi 2010    Temat postu:

rozebrałem sprzęgło i zauważyłem że tarcze są sklejone i je rozczepiłem ale tarcze są ok muszę tylko poskładać

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kry$tian
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zamość

PostWysłany: Sob 14:55, 17 Kwi 2010    Temat postu:

Złóż to sprzęgło i przepłukaj je ropą.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
manta91
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: zabrze

PostWysłany: Sob 19:22, 17 Kwi 2010    Temat postu:

już poskładałem klamka jest twarda fajna ale wkręciłem tą śrubę na klapie i nic oprócz tego że klamka jest twarda , wrzucam bieg 1 pcham jawe wciskam sprzęgło i niema może to być objawy że do wymiany są tarcze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ogryzek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: Nie 9:49, 18 Kwi 2010    Temat postu:

może źle złożyłeś tarcze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
manta91
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: zabrze

PostWysłany: Nie 12:52, 18 Kwi 2010    Temat postu:

kupiłem tarcze nowe za 24zł i teraz taka sprawa czy popychacze też bo kupiłem je cena nowych 4 zł więc zakładać nowe czy stare zostawić

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez manta91 dnia Pon 9:31, 19 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krystian1l992
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wola

PostWysłany: Śro 8:40, 05 Maj 2010    Temat postu:

daj lepiej nowe lepiej będzie chodzić ci sprzęgło Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin