Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Po złożeniu silnika jawka niechce odpalic
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:17, 13 Sie 2008    Temat postu: Po złożeniu silnika jawka niechce odpalic

Pierwszy raz rozkładałem silnik w jawce nawet łatwo mi poszo ale zawsze mam "ale". Po włożeniu silnika w rame ustawiłem zapłon, przerwe na platynkach zmieniłem świece na nową"NGK" a itak silnik niechce odpalic. Nieraz tylko podczas pchania sie pare razy odezwie i to wszystko. Niewiem już z czym kombinowac. Crying or Very sad Dodam jeszcze że iskra jest ładna ale ją tak "rozżuca". Prosze o szybką pomoc Rolling Eyes

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 19:04, 13 Sie 2008    Temat postu:

a zmień świece na jakąś starą która ma normalną iskre i zobacz powinno pomóc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 20:06, 13 Sie 2008    Temat postu:

Prubowałem ale nic niedało. A tak co do regulacji gaznika to ten taki zaworek co go ta blaszka mosiężna przytyka w komoże pływakowej musi byc dokrecony do końca?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tadek333
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 425
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 6:39, 14 Sie 2008    Temat postu:

a Wez i zakrec swiece i zalej ja i potem zobaczz na świece czy jest mokra moze paliwo niedochodzi.

Mój znajomy miał podobny problem tylko ze on przy składaniu w cylindzie w uszczelnie niezrobił tych 2 kanałów Very Happy i nic kopał kopał i nic nawt na auto i na chola.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez tadek333 dnia Czw 6:42, 14 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MichalF
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 472
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: sie wziol ramzes?

PostWysłany: Czw 8:40, 14 Sie 2008    Temat postu:

a jak pierwszy raz składałeś to tłok dałeś strzałką naduł? bo ja już duszo silników złozyłem a czasem zię zdaża pomylić...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 11:19, 14 Sie 2008    Temat postu:

Tłok mam dobrze założony, a jak wykręcam świece to jest mokra.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Czw 12:00, 14 Sie 2008    Temat postu:

Skoro masz mokrą świecę to znaczy, że ci ją zalewa Wink Załóż jakąś inną świecę, np. jakąś starą, na której motor dawniej działał, albo iskre f75 lub jej odpowiednik i wtedy powiedz co i jak.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kojot
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 2473
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Barcice

PostWysłany: Czw 13:04, 14 Sie 2008    Temat postu:

mozliwe ze przy skladaniu silnika uszkodzil sie po prostu ze starosci albo Ty go uszkodziles kondensator.. mowisz ze rozrzuca wiec mozliwe ze to kondensator. wymien go, bo watpie ze nowa swieca bedzie wadliwa ;p

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tadek333
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 425
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 13:23, 14 Sie 2008    Temat postu:

ja tez bym obstawiał kondensator.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 14:27, 14 Sie 2008    Temat postu:

Kondensttor mam nowy niedawno kupiłem bo w temacie ,,Swieca się ciągle psuje i jest czarna" tak mi radzili a więc ma może z miesiąc.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Czw 14:27, 14 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tadek333
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 425
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 14:36, 14 Sie 2008    Temat postu:

no to to jest wina zapłonu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 14:38, 14 Sie 2008    Temat postu:

Zapłon mam ustawiony na 1,9mm przed górnum położeniem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tadek333
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 425
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 15:09, 14 Sie 2008    Temat postu:

To co ze tak masz. i tak moze byc źle ustawiony

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jawkowicz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Lip 2006
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Czw 18:19, 14 Sie 2008    Temat postu:

Iskry nie masz porządnej i tyle. Ustaw przerwę dokładnie szczelinomierzem. Posprawdzaj wszystkie przewody i masę czy jest dobrze wszędzie podpięta. Jak jest git to musi odpalić. Przerwa na świecy i przerywaczu - 0,4mm

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tadek333
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 425
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 18:36, 14 Sie 2008    Temat postu:

dokładnie ustwaw tak i ma byc Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin