Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Po złożeniu jest tylko 1 [ogar]

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
doman30
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 29 Maj 2010
Posty: 360
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Śro 10:01, 23 Cze 2010    Temat postu: Po złożeniu jest tylko 1 [ogar]

Witam. Miałem problemy z kopką i myślałem że to półksiężyc ale po rozpołowieniu okazało się że skrzynka jest w idealnym stanie razem z półksiężycem. Wszystko rozmontowałem i ponownie złożyłem ale jest teraz problem ponieważ dźwignie zmiany biegów chodzi tylko o 1 ząbek w góre lub w dół (zależy gdzie sie wcześniej naciśnęło) i cały czas mam jeden bieg i to jest chyba 1. Kombinowalem ze śrubkami od automatu, zamieniałem miejscami, cudowałem i nic nie pomogło. Wiem że będe musiał rozpoławiać silnik ale może mi ktoś powiedzieć jak go poprawnie złożyć? Chodzi tu głównie o położenie automatu biegów tzn na którym biegu i jak go poprawnie złożyć bo zdaje się że mam sypnięty bo jeszcze przed rozłożeniem było tak że siedziałem na motorze na zgaszonym silniku (były problemy z zapłonem) i chciałem wbić bieg to po prostu nie zazębiał sie zmieniacz ale jak choćby ociupinke pchnąłem do przodu to wchodziła 1 i reszta biegów. Pomocy!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Śro 18:46, 23 Cze 2010    Temat postu:

postaraj się wrzucić inne biegi kręcić koszem sprzęgłowym lub zębatką zdawczą, jeżeli nie wejdą znaczy, ze faktycznie coś źle złożyłeś. http://www.jawa50.fora.pl/tutoriale,23/latwe-skladanie-skrzyni-biegow,6461.html

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
doman30
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 29 Maj 2010
Posty: 360
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Śro 18:50, 23 Cze 2010    Temat postu:

Dzięki, próbowałem ale nic z tego. Podejrzewam że mam problem z automatem. Wkrótce zajżę do tego silnika ;]
A co do tego linka to tam nic nie widać bo te zdjęcia to same miniaturki...
Ze złożeniem sobie poradze tylko na którym biegu ustawić zmieniacz jak będę składał?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez doman30 dnia Śro 18:53, 23 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin