Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Po założeniu gumy filtru powietrza muli nie wkręca się .

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
johny
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 12:09, 06 Maj 2010    Temat postu: Po założeniu gumy filtru powietrza muli nie wkręca się .

Witam

Mam pewien problem, którego nie jestem w stanie naprawić chodź próbowałem wszystkiego. Problem jest taki jak założę gume filtru powietrza na gaźnik nawet bez wkładu filtra samą gumę to nie chce jechać jak odkręce fuul gaz na manetce na wet na połowie tylko na 1/4 może pojedzie z filtrem powietrza założonym tak samo jest. Na luzie wszystko ok jest normalnie działa. Jak ściągne gume od filtra z gaźnika motorek normalnie jedzie tylko, że może złapać syf i załatwić silnik. Przestawienie zapłonu nic nie daje również ustawienie gaźnika nie polepsza sprawy w czym jest problem Question Może to być przez lewe powietrze?? Czekam na porady będe wdzięczny za każda możliwość którą mogłem przeoczyć. Idea
PS zakładałem różne gumy na gaźnik i nie ma różnicy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Czw 12:15, 06 Maj 2010    Temat postu:

Hmm a jak na luzie dajesz gazu z zalozonym filtrem to normalnie jest ?? zobacz czy masz dobrze dokrecone dysze najlepiej je przeczysc i wymien filtr innych pomyslow nie mam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
vojtekp
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów Wielkopolski

PostWysłany: Czw 13:21, 06 Maj 2010    Temat postu:

też tak miałem wyczyściłem świece i było dobrze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
johny
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 15:08, 07 Maj 2010    Temat postu:

na luzie to normalnie się wkręca ale chodzi o to że jest sama rura bez filtra i tez nie działa a założonym filtrem jeszcze gorzej. Na każdej świecy to samo.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Pią 16:19, 07 Maj 2010    Temat postu:

myślę ze gdzieś lewe powietrze dostaje sprawdź łączenia kruciec-gaźnik kruciec-cylinder simeringi i czy nie ma przedmuchu pod głowica cylindra oraz łączenia karterów z cylindrem.............
zwykle stawiam tezę ustaw zapłon Very Happy ale mówisz że nic nie daje a na pewno masz dobrze ustawiony??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
johny
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 8:53, 09 Maj 2010    Temat postu:

tak jak ma byc przestawienie zaplonu nie pomaga w niczym, może być to przez simmering od strony zapłonu??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
skibqa
Nowy
Nowy



Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 8:40, 17 Maj 2010    Temat postu:

mi też tak się dzieje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krystian1l992
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wola

PostWysłany: Wto 18:22, 25 Maj 2010    Temat postu:

jak wyjmiecie filtr to w gaźniku macie takie 2 dziurki jak wkładacie tom rurkę to przeczyśćcie to to powinien normalnie chodzić ja tak zrobiłem i chodził jak igiełka z filtrem jak pomogłem to możecie dać pochwałę Very Happy POZDR

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adrianek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 430
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Nie 19:50, 30 Maj 2010    Temat postu:

dupa jaś pierdzi staś blalbalblablablabla, dużo o tym piszą na forach, i nikt jeszcze do tego nie doszedł? to jest oczywiste! ZA DUŻO PALIWA ZA MAŁO POWIETRZA. chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego tak się dzieje jak się założy filer powietrza, bo to OCZYWISTE!!!!!!!!!!!!!!!!! ja pierdziucham.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin