Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogarek 200 raz pali raz nie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
BANIAT
Nowy
Nowy



Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 15:26, 15 Lip 2010    Temat postu: Ogarek 200 raz pali raz nie

Cze
postaram się opisac swój problem : około rok temu kupiłem ogara 200 był w krytycznym stanie postanowiłem coś z tym zrobic odnowiłem karoserię , zrobiłem kapitalny remoncik silnika , zostały stare kartery a pozatym wszystko jest nowe Razz
na poczatku wszystko fajnie jeździł , siłe miał a teraz mam problem z odpalaniem raz pali raz nie czego to może by wina??, wyregulowałem zapłon , paliwo dochodzi są jakieś inne przyczyny ? prosze o pomoc może ktoś miał podobny przypadek


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Czw 15:55, 15 Lip 2010    Temat postu:

witam pierwsze moje pytanie czy właściwie docierasz motorek?? iglica na którym rowku ustawiona?? na innej świecy próbowałeś?? gdybyś nam opisał dokładniej zachowanie silnika to było nam łatwiej określić......... gaśnie nagle?? zamula potem gaśnie??? sprawdź szczelność silnika czyli czy gdzieś lewego powietrza nie dostaje PZDR

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
BANIAT
Nowy
Nowy



Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:31, 16 Lip 2010    Temat postu:

A więc tak docieram dobrze 35 km/h max nie dorzynam go na półgazie ale jak jade na prostej gdzie nie mam żadnego oporu moto dziwnie się zachowuje rwie go do przodu jakby nie dostawał paliwa paliwko sprawdzałem leci gaźniczek mam nowy węc nie myśle że się niezapchał a pozatym mam filterek paliwa , powietrze też dochodzi bo nawet próbowałem bez filtra powietrza jeździc żeby lepiej zasysał to powietrze wiem prosze mnie nie pouczac bo tylko chciałem sprawdzic czy to może wina filtra powietrza , silnik raczej nie łapie lewego powietrza kolega poradził mi żebym wymienił kondensator w iskrowniku to coś da ?? acha bym zapomniał iglica na 2 rowku od góry przerwa w iskrowniku między młoteczkiem 0,4mm

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez BANIAT dnia Pią 14:32, 16 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MagnuuM
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 02 Maj 2010
Posty: 359
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnowskie Góry

PostWysłany: Pią 14:49, 16 Lip 2010    Temat postu:

Daj iglicę na środkowy rowek może to coś pomoże.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
BANIAT
Nowy
Nowy



Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 15:11, 16 Lip 2010    Temat postu:

dzięki temat do zamknięcia narazie chodzi jak co będe pisał

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin