Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
ogar słabo odpala po nagrzaniu się
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 20:27, 21 Cze 2007    Temat postu: ogar słabo odpala po nagrzaniu się

Witam wszystkich.mam mały problem z swoim ogarem 200.Otóż chodzi oto że gdy ogar jest zimny to pali od pierwszego kopa ale gdy się zagrzeje to jest gorzej niż żle ponieważ nie chce zapalić,ale gdy postoi ok.5min. to pali normalnie mimo tego że jest gorący.wszyscy twierdzą że to wina kondensatora ponieważ nagrzewa się zbyt dużo ale jak dałem go pod bak obok cewki to było jeszcze gorzej,chociaż ma płynniejsze obroty dzięki temu.Czy ktoś może mi powiedzieć co może być grane bo ja już sobie rady nie daje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Czw 20:51, 21 Cze 2007    Temat postu:

te silniki tak mają... :/ Moj ma jeszcze gorzej i nie wiem kompletnie co z tym zrobic :/.

Poczytaj sobie co ludzie pisali tutaj:
http://www.jawa50.fora.pl/kiepsko-odpala-z-kopa-na-cieplym-silniku-t1899.html
Moze cos pomoze Wink
Powrót do góry
sorber
Tata:)
Tata:)



Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 1752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: INFERNO

PostWysłany: Pią 13:40, 22 Cze 2007    Temat postu:

zimniejszą świcę daj niz masz teraz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Pią 21:34, 22 Cze 2007    Temat postu:

Tak jak pisze Sorber. Jaką świecę masz teraz? O jakiej ciepłocie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 19:03, 23 Cze 2007    Temat postu:

teraz mam iskre f80

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 19:07, 23 Cze 2007    Temat postu:

ostatnio zauważyłem że jak ściągnę filtr powietrza to zapala lepiej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Sob 19:39, 23 Cze 2007    Temat postu:

No to wyczyść filtr. Jak jest zasyfilny to silnik dostaje bogatą mieszankę.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 5:41, 24 Cze 2007    Temat postu:

tylko że ja mam filtr nowy.a pozatym jak go ściągnę to pomoże pomoże mi to 5 razy na 10

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Nie 7:10, 24 Cze 2007    Temat postu:

jesli swieca jest po jezdzeniu czarna lub mokra to opusc iglice o jeden ząbek niżej.
Powrót do góry
Wiooreck
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Przysucha

PostWysłany: Nie 10:34, 24 Cze 2007    Temat postu:

po jakimś czasie każdy silnik od jawki będzie miał kłopot z odpaleniem na zagrzanym silniku...też tak obecnie mam, jężdżę na ISKRZE F75, ostatnio pożyczyłem od kolegi nowy gaźnik Very Happy, bo robił remont u siebie w jawce...
bezproblemowo zapalał...
z tym to trzeba posiedzieć i poregulować gaźnik (blaszka w komorze pływakowej), a szczerze mówiąc mi się nie chce Smile

pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sorber
Tata:)
Tata:)



Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 1752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: INFERNO

PostWysłany: Nie 11:37, 24 Cze 2007    Temat postu:

świeca f95 ciepłota i po kłopocie , na takim odpowiedniku sam jeździłem i nie było problemu. tylko ze ja miałem NGK Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 14:49, 24 Cze 2007    Temat postu:

Może i macie racje tylko że ja już mam nowy gaznik do ogara i nic mi to nie daje a świeca f95 nie wytrzyma u mnie dłuzej niż dwa miesiące i dlatego mam f80 bo na niej silnik pracuje najładniej.
Sprubuje załorzyc filtr stożkowy może on coś pomoże. Question


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 14:54, 24 Cze 2007    Temat postu:

"Wiooreck"- nie pisz że kożdy silnik po jakimś czasie tak ma bo ja mam silnik po kapitalnym remoncie i włożyłem w niego kawał kasy,dzięki czemu chodzi jak rzyleta tylko mam ten problem z którym sie nie moge uporać

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wiooreck
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Przysucha

PostWysłany: Pon 6:12, 25 Cze 2007    Temat postu:

no... jeżeli silnik po genralce był dobrze wyregulowany to po jakimś tam czasie... stawiam na 4/5 lat się to może stać Smile
ty masz Ogara 200??
pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 7:51, 25 Cze 2007    Temat postu:

tak mam ogara 200 a silnik jest po remoncie 3 lata i ma przejechane na tym szlifie niecałe 1000km

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin