Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogar po rozgrzaniu wkręca się na wysokie obroty
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cartman
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Pionki

PostWysłany: Sob 18:29, 29 Wrz 2007    Temat postu: Ogar po rozgrzaniu wkręca się na wysokie obroty

A więc zrobiłem w Ogarze 200 mały remoncik, wymieniłem przerywacz, kondensator, cewkę butelkową, kabel WN, fajkę, świecę, gaźnik, gumę łączącą filtr powietrza z gaźnikiem, tłok, pierścienie. Wszystko założyłem dobrze, ustawiłem przerwę, gaźnik wyregulowany dobrze, elektroda brązowo-kremowa. Jest na dotarciu, przejechałem nie więcej niż 200 km. I mam problem: jak się mocno rozgrzeje to wkręca się na wysokie obroty sam Confused Puszczam gaz jak jadę, a on sam jedzie, naciskam sprzęgło a on sie wkręca na wysokie obroty, daje na luz to samo. Jak ostygnie to jest już ok. Przed remontem tego nie miałem... Pomocy!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 18:48, 29 Wrz 2007    Temat postu:

Ja mialem tak samo jak go kupilem i po glebie.
Mi pomoglo jak obnizylem iglice bo okazalo sie ze mi wyskakuje z tej dziry ja byla wysoko i jak obnizylem to jest git. pomoglo mi jeszcze ruszanie srobka od wolnych obrotow


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cartman
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Pionki

PostWysłany: Sob 18:50, 29 Wrz 2007    Temat postu:

Ale jakby to była wina tego że iglica wyskakuje, to i na zimny i na ciepłym, a to się dzieje tylko na gorącym. Może to po prostu normalka przy docieraniu? Bo to jest tak jakby dostawał po rozgrzania więcej powietrza.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Nie 7:33, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Mialem tak wiele razy , czesto jak stalem na swiatlach Wink i nie wiem czemu tylko jak na dworze bylo cieplo ;|

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cartman
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Pionki

PostWysłany: Nie 8:13, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Czyli jak silnik Jawki się przegrzeje to normalka że wkręca się sam na wysokie obroty? Jest teraz na dotarciu i bardziej się grzeje więc może to za 200 km minie ;] ale kurde jeździć się tak nie da... najgorzej jak jestem gdzieś dalej od domu, to muszę albo jechać na chama i się nie zatrzymywać na skrzyżowaniach bo ryczy jak głupi, albo stanąć i czekać godzinę aż ostygnie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Nie 8:28, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Mozliwe , ale ja mam tez na dotarciu ale jusz nie mam takich objawow ;|

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
czarny
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 220
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Nie 9:24, 30 Wrz 2007    Temat postu:

allbo masz zabardzo dokrecona sirobe od obrotow bo obroty sie ustawia na cieplym silniku a jak ustawiales na zimnym to musiales ja gokrecic. popusc ta srobe

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie 10:01, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Jak zaczyna Ci sie wkrecac to przygazuj mu troche to u mnie zaczyna schodzic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Nie 12:16, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Ja mam na dotarciu przejechane około 400km i mam zupełnie na odwrót jak jest zimny to trzyma wysokie obroty chwile pojeżdżę i jest ok Mad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bąbel021
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Paź 2006
Posty: 491
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: świetokrzyskie

PostWysłany: Nie 15:24, 30 Wrz 2007    Temat postu:

bierze lewe powietrze jak sie rozgrzeje to sie rozszczelnia i lapie dodatkowe powietrze
to czesty przypadek odkrec krociec od cylindra i gaznik wyczysc powierzchnie styku z cylindrem i gaznikiem odtlusc najlepiej i daj nowe dobre uszczelki i minimalną warstwę silikonu wysokotemperaturowego najlepiej odrazu porządnie wyczysc gaznik
POZDRO


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Nie 17:10, 30 Wrz 2007    Temat postu:

to jest całkiem możliwe że ciągnie lewe powietrze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cartman
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Pionki

PostWysłany: Nie 17:48, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Ja dałem nowe uszczelki, wszystko na silikon... chyba wiem czemu tak jest... silnik się tak grzeje że silikon się roztapia i dostaje lewego powietrza... czy dobrze myślę?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Nie 18:05, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Jakiego silikonu użyłeś? Jak motoryzacyjnego czerwonego to nie ma prawa się roztopić.
A dałeś mu dobrze zaschnąć (24h)?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie 18:19, 30 Wrz 2007    Temat postu:

mandos napisał:

A dałeś mu dobrze zaschnąć (24h)?


Z tego co wiem to taki silikon ma twardnienie 2mm per doba wiec jak nawalil grubiej to moze to troche dluzej trwac


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sorber
Tata:)
Tata:)



Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 1752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: INFERNO

PostWysłany: Pon 12:11, 01 Paź 2007    Temat postu:

szczerze ? za dużo silikonu jeżeli 2mm trzyma naprawde cieńka wartwa a nie grupa na pół metra.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin