Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
ogar nie pali

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawelk
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Solarnia

PostWysłany: Czw 10:28, 28 Lip 2011    Temat postu: ogar nie pali

Witam mam kolejny problem z moim ogarkiem jest iskra ,gaźnik czyszczony chyba z 5 razy a nie chce odpalić przedwczoraj ustawiłem przerwe na platynkach i odpalił przejechałem nim z pare metrów i postawiłem go do garażu ide go odpalić za jakąś godzinę i nic nie chce odpalić nie wiem może kondensator do d..y Prosze o pomoc .Z góry dzięki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kemot176
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koniecpol

PostWysłany: Czw 10:38, 28 Lip 2011    Temat postu:

A próbowałeś na pych ?? może kranik zapchany ? jaka przerwa na platynkach ?? sprawdź świece Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawelk
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Solarnia

PostWysłany: Czw 11:24, 28 Lip 2011    Temat postu:

na pycha chyba z 100 razy kranik czysty jak łza swiece zmieniam co troche jedna nawet jest nowa i wszystkie mają iskrę ale mam pytanie o przerwę co odpowiada rozmiarowi tej przerwy na platynkach może bibuła albo żyletka

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kemot176
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koniecpol

PostWysłany: Czw 11:49, 28 Lip 2011    Temat postu:

Szczelinomierz!!!! i przerwa 0,4 mm

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
razor500
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 13:09, 28 Lip 2011    Temat postu:

Jak masz taką możliwość to sprawdź świecę w jakimś innym motorze czy będzie normalnie działała. Ja mam dużo świec co mają iskrę, a nie działają, bo mają przebicie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawelk
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Solarnia

PostWysłany: Czw 14:53, 28 Lip 2011    Temat postu:

takiej możliwości niestety nie mam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
razor500
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 15:34, 28 Lip 2011    Temat postu:

pawelk, a czy przypadkiem po tych regulacjach silnika jak odpaliłeś i przejechałeś te kilka metrów, to nie miałeś wkręconej nowej świecy(takiej na której jeszcze żaden silnik nie pracował)? Jeśli to robiłeś na nowej świecy, to prawdopodobnie w ten sposób zniszczyłeś świecę, bo każdą nową świecę trzeba wygrzać, czyli po odpaleniu silnika nie gasić go do czasu, aż nie uzyska temperatury roboczej.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kemot176
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koniecpol

PostWysłany: Czw 16:55, 28 Lip 2011    Temat postu:

Na nowej świecy zaleca się jazdę na przynajmniej 10 minut. Szczelinomierz kosztuje około 8 zł więc to nie dużo, a warto zainwestować.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawelk
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Solarnia

PostWysłany: Sob 7:58, 30 Lip 2011    Temat postu:

no ale moto wcześniej odpalił na wszystkich swiecach co miałem pod ręką a teraz nie chce wcale odpalić dodam jeszcze że wczoraj ustawiłem zapłon i przerwe na platynkach i miał iskre więc biore go na pycha i już prawie chytał to go pcham a on ino takie bum bum bum i nic więcej a teraz to wcale iskry nie ma kable oglądałem wszystko na swoim miejscu i jeszcze jedno do czrgo jest potrzebna podkładka mikowa i gdzie ona jest

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez pawelk dnia Śro 12:14, 03 Sie 2011, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin