Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
ogar 200 - problem z odpaleniem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Sob 16:55, 20 Lut 2010    Temat postu: ogar 200 - problem z odpaleniem

witam forumowiczów . w moim ogarze mam problem z odpalaniem . wczoraj jakoś udało mi się go z pychu odpalić no i jak sie zozgrzał to juz jak go zgasiłem to potem odpalał jak był ciepły . dziś próbowałem go odpalic i nic nawet z pychu nie poszło Sad . czego to moze być przyczyna ? pozdro .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Sob 18:16, 20 Lut 2010    Temat postu:

rąbnięta świeca zapłonowa, zapchany gaźnik ,źle ustawiony zapłon, zapchany filtr powietrza jednym słowem regulacja Pozdrawiam

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Sob 19:10, 20 Lut 2010    Temat postu:

zapłon ustawiony jest dobrze a świeca nowa . wiec przeczyszcze filtr i gażnik Smile moze pomoze .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Sob 19:12, 20 Lut 2010    Temat postu:

Jeszcze możesz kranik przeczyścić,bo możliwe że nie podaje odpowiednio dużo paliwa.
Pozdro


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Sob 19:20, 20 Lut 2010    Temat postu:

a jeszcze sie cośwas zapytam . niedawno zakładałem nową lampe no i przy wkładaniu kabli mogło mi sie coś pomylić . . . jezeli tak to czy by to miało znaczenie przy tym nieudanym odpalaniu ?? pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Sob 19:25, 20 Lut 2010    Temat postu:

Sprawdź czy żaden przewód nie jest poluzowany,necięty lub przerwany.
Raczej powinien odpalić,ale mogę się mylić.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Sob 19:28, 20 Lut 2010    Temat postu:

aha ok . dzieki za pomoc pozdrawiam Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Sob 19:30, 20 Lut 2010    Temat postu:

Nie ma sprawy.
Może któryś przewód nie łączy i dlatego nie chce odpalić.
Pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Sob 19:31, 20 Lut 2010    Temat postu:

hmm no ale jeśli sie już go uda odpalić z pychu no i jak sie nagrzeje to wtedy odpala jako tako . . .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Sob 19:39, 20 Lut 2010    Temat postu:

Musisz zrobić to co napisał krzysiek025.Ustawić zapłon,gaźnik.Spróbować przeczyścić cały układ paliwowy.Jak to zrobisz i nadal będzie tak jak było to daj znać.[/b]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Sob 19:43, 20 Lut 2010    Temat postu:

ok to jak coś to sie odezwę . pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Sob 20:52, 20 Lut 2010    Temat postu:

Jeżeli iskra jest ( a zakładam że jest) no to kable w stacyjce nie mają nic do tego, chyba że jakiś spadł i robi zwarcie. Ale mogłeś sprawdzić od razu iskrę jak juz Ci nie zapalał. pozdro.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Nie 9:59, 21 Lut 2010    Temat postu:

powiem że miałem to samo zwarcie na kablu było jak odłączyłem kable ze stacjki to było git a tak jak wchodził na obroty to buuuuu......
albo zapalić nie chciał spróbuj odczepić kable z lampy i spróbuj zapalić jak będzie git to zwarcie gdzieś ci robi Wink PZDR


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Nie 12:05, 21 Lut 2010    Temat postu:

iskra jest taka ze by konia zabiła . zobacze jak odłacze te kable i wtedy napisze . pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin