Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogar 200-nie odpala po dolaniu nowego paliwa i oleju do baku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sznajder
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 6:59, 02 Maj 2009    Temat postu: Ogar 200-nie odpala po dolaniu nowego paliwa i oleju do baku

Witam wszystkich! Mam problem ze swoim świeżo zakupionym Ogarem 200. Mam silnik od Jawy i kiedy go kupiłem to powiedzmy że wszystko było ok. Nie zawsze palił od kopa. Kiedy trochę przy nim pomajsterkowałem to też było wszystko ok. Jeździłem nim aż w końcu mi zabrakło paliwa. Pojechałem zatankować. Zalałem 3 litry 95 oktanów dolałem ok. 100 ml oleju Orlen 2T semisynthetic i mój Ogar już nie zapalił. Najpierw próbowałem odpalić ze startera. Nic. Później biegałem z nim parę kilometrów, odpalał na jakieś 10 sekund i nagle gasł. Nie wiem co teraz zrobić, czy czyścić bak z rdzy, wylać to co mam w baku i mieszać na zewnątrz i do baku lać zmieszane paliwo z olejem, czy czyścić cały układ paliwowy. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MIODEK
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 7:08, 02 Maj 2009    Temat postu:

za dużo oleju wyczyść bak z rdzy oraz wyczyśc kranik.gaźnik.dysze.najlepiejzał załóż filterek paliwa

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez MIODEK dnia Sob 7:09, 02 Maj 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Sob 7:38, 02 Maj 2009    Temat postu:

Dolej do tego litr benzyny bez oleju, a resztę masz na górze.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Pon 19:04, 04 Maj 2009    Temat postu:

Wlałeś za dużo oleju jak na 3 litry benzyny. Poprostu olej może zapychać kranik! Sprawdź czy ma cały czas benzyne w wężyku.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sznajder
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto 7:47, 05 Maj 2009    Temat postu: Kłopotów ciąg dalszy-Ogar 200 (gaśnie po 4 sekundach)

Witam ponownie! Otóż oczyściłem bak, wymieniłem wężyk, wyczyściłem kranik, dokładnie oczyściłem cały gaźnik, wyczyściłem świecę, wymieniłem olej w przekładni, mam wszystkie nowe linki, nalałem czystej benzyny do baku tym razem na próbę bez oleju, zamontowałem filtr paliwa i owszem pięknie zapalił za pierwszym razem od kopa. Tylko że po 4 sekundach zgasł. Na pych odpala ale też gaśnie i trzeba dużo się nabiegać. Po podłączeniu filtra mam w wężyku powietrze czy to może mieć wpływ na pracę silnika? Może lepiej zdemontować filtr? Odnośnie wypowiedzi powyżej to myślę że na 3 litry benzyny 100 ml oleju to w sam raz, w końcu w instrukcji jest napisane że trzeba mieszać 1:30. Proszę o pomoc, właśnie idę zarejestrować Ogara i dobrze by było żeby był sprawny na nowych tablicach. Pozdrawiam, dziękuję z góry za odpowiedzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Wto 11:01, 05 Maj 2009    Temat postu:

Tak powietrze w węrzyku może mieć na to wpływ. Wiem bo sam to kiedyś miałem okazało sięże miałem pęknięty węrzyk. Sprawdź czy nie masz pękniętego, albo przeciętego wężyka ! !

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Wto 12:37, 05 Maj 2009    Temat postu:

Miałem kiedyś " odpał " z tymi śmiesznymi filtrami , zdjełem szybko bo jawka nie dostawała w ogołe paliwa ;| Także pozbądź się tego ustrojstwa .. jeśli odpalił i po 4 sekundach zgasł - nie dostał paliwa , musisz wyregulować gaźnik Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Wto 13:31, 05 Maj 2009    Temat postu:

Wywal ten filtr, dobrze mowia, szczegonie jak bubulkowy, wystarczy, ze zle ustawisz i masz problem... Potem gaznik reguluj. Co do oleju, jak jest dobry to leje sie go 20ml na litr beny. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sznajder
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto 14:55, 05 Maj 2009    Temat postu:

Otóż moi drodzy problem tkwił w czymś innym. Gaźnik nie był dobrze dokręcony. Cały latał. Po dokręceniu maszyna chodzi jak zegarek!! Myślę że temat jest zamknięty. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Śro 15:55, 06 Maj 2009    Temat postu:

Heh, lewe powietrze... Temat do zamkniecia. Pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lewon14
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 70
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bukowo

PostWysłany: Śro 17:01, 06 Maj 2009    Temat postu:

to jak sie odkręcił to podłóż na wszelki wypadek pod nakrętki podkładki sprężynowe żeby ci sie więcej nie rozkręcał

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin