Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogar 200 i problem z odpaleniem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Sob 0:54, 17 Lip 2010    Temat postu: Ogar 200 i problem z odpaleniem

Wiem że temat był na pewno już przerabiany na forum ale może mój przypadek jest inny. Otóż zakupiłem ostatnio ogara 205 z silnikiem jawki 223 i nie pali (jak go pcham silnik pracuje a jak puszcze to gaśnie ) zapłon jest wyregulowany. Problem w tym że miałem iskrę po wymianie cewki W/N ale jak wymieniłem przewód W/N oraz fajkę to już iskry nie było na świecy. Jutro sprawdzę czy na pewno łączy kabel z fajką i cewką wiecie przez co może nie być zapłonu prócz tego co wymieniłem? Może jakieś zwarcie w instalacji ? pomóżcie bo siedzę tydzień przy nim i nie mogę dojść co w nim jest nie tak...
Oscillococcinnum


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamil12345121
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: kozienice

PostWysłany: Sob 5:53, 17 Lip 2010    Temat postu:

to wkoncu co sie dzieje nie pali czy niema iskry

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Sob 16:09, 17 Lip 2010    Temat postu:

Iskra była dopóki nie zmieniłem fajki i przewodu W/N

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamil12345121
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: kozienice

PostWysłany: Sob 19:01, 17 Lip 2010    Temat postu:

kawałek djody wez odepnij przewud zasilający cewke butelkową i zobaczy prond dochodzi podłoncz najpierw djode jeden kabelek z djody do przewodu zasilająącą cewke butelkową a drugi kabelek z djody do masy i kopiesz w staeter djoda powinna migac

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Nie 1:25, 18 Lip 2010    Temat postu:

Sprawdzałem całą instalację i nie ma prądu w ogóle. Chyba oddam tego ogara gościowi, kumpla ojciec chce mi sprzedać jawkę 50 mustang z identycznym silnikiem tyle że jak nową 100% oryginał ta jest na chodzie zresztą nie ma grama rdzy i jest z papierami. Ogara kupiłem za 300zł stan- do remontu remont wyniesie ok 350 zł więc bardziej opłaca mi się kupić jawkę mustang również za 300 zł ale tam jest wszystko ;] Chociaż jeszcze zajrzę do tego ogarka (ale wątpię czy coś się da zrobić z nim) no nic temat można zamknąć...

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez oscillococcinnum dnia Nie 19:47, 18 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin