Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie wiem czy potrzeba ustawienia czy zepsuty jakiś komponent

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek15
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 366
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Czw 18:26, 08 Lip 2010    Temat postu: Nie wiem czy potrzeba ustawienia czy zepsuty jakiś komponent

Otóż tak nie wiem w czym tkwi problem??
Jawka wkręca się na obroty, z gaźnika nie cieknie i nie ucieka na wysokich obrotach, świeca czarna, iskra ładna chyba. A problem to to że tak minimalnie przerywa na stałych obrotach np przy 35km/h. Przyspiesza bardzo dobrze ale już przy wyższych prędkościach tak jakby ją hamowało i przerywa jakby "zapłony wypadały" albo brakuje paliwa ale ja tego nie wiem tak więc się pytam.
Dodam, że mam moto na dotarciu zrobione może z 150km.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
razor500
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 20:01, 08 Lip 2010    Temat postu:

Prawdopodobnie za mało paliwa dostaje. Musisz wygiąć blaszkę w komorze pływakowej lekko do góry, tylko rób to ostrożnie, żebyś znowu nie wygiął za mocno.
I jak moto jest na dotarciu to staraj się nie przekraczać 40km/h, niech się wszystko ładnie dotrze.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kom@rr
Nowy
Nowy



Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 22:00, 08 Lip 2010    Temat postu:

jak świeca czarna to chyba dostaje za dużo paliwa albo zabogata mieszanka, może nagar łapie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mały
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opaka

PostWysłany: Pią 7:16, 09 Lip 2010    Temat postu:

Ustaw dobrze zapłon.Świeca ma mieć kolor `kawowy. Ale jak masz go docierać to po co Ci większa prędkość on powoli będzie nabierał mocy ;]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Javer
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 22 Paź 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kozienice

PostWysłany: Pią 13:46, 09 Lip 2010    Temat postu:

Odczep na chwile od gaźnika filtr i przejedz sie kawałek. Może za mało powietrza dostaje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Benediktuss
Nowy
Nowy



Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NOWY SĄCZ

PostWysłany: Pią 17:07, 09 Lip 2010    Temat postu:

spróbuj pokombinować z iglicą. Mi też tak przylewało jawke a może świeca nie tak coś na pierwszy rzut oka może wydawać się dobra ale jaja daje wsadź inna nawet starsza i przykmiń Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin