Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
nie odpala po remoncie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 105
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: Pon 14:23, 26 Lip 2010    Temat postu: nie odpala po remoncie

witam,
Złożyłem moją bestie do kupy i nie moge odpalić;/ zapłon ustawiony raczej dobrze, ogólnie nie mam pojęcia o co chodzi chociaż możliwe że gdzieś wpada lewe powietrze bo jak go "kopie" to gwizda gdzieś w okolicach cylindra niby rozkręcałem cylinder i poprawiłem uszczelki ale to nie nie dało.. gdzie może leżeć problem?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pon 20:38, 26 Lip 2010    Temat postu:

Jeśli gwizda to kompresji nie trzyma między głowicą a cylindrem. Jak dokręcasz głowice to dokręcaj na ukos.

Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Pon 20:38, 26 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
marek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 105
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: Śro 17:31, 28 Lip 2010    Temat postu:

po uszczelniałem chyba wszędzie silikonem tz kartery-cylinder, cylinder-głowica, kruciec-cylinder, kruciec-gaźnik i to od wydechu silikon sechł ok 24h no i dalej gwizda już nie wiem gdzie może leżeć problem.. ma może znaczenie że cylinder jest na "60ccm" a głowica orginalna?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kudec4
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 05 Kwi 2009
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Legnicy

PostWysłany: Śro 17:34, 28 Lip 2010    Temat postu:

jest jeszcze jedno połączenie: głowica-świeca
rzadko się zdarza żeby tamtędy uciekało no ale jak wszystko inne uszczelniałeś.....


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 105
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: Czw 10:09, 29 Lip 2010    Temat postu:

no tak z tym że to jest dziwne bo nawet jak świecy nie ma to coś gwizda

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin