Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie ma mocy...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
__Cinek__
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żywiec

PostWysłany: Pon 20:35, 28 Kwi 2008    Temat postu: Nie ma mocy...

Witam
Dziś wreszcie wyregulowałem gaźnik w mojej jawce (gasła na niskich obrotach) ale pojawił się kolejny problem - jawka jest bardzo słaba (jest nieodblokowana ale mimo to jest słaba), wyczyściłem filtr powietrza i nadal to samo:/ co może być przyczyną? Do tego ma różne humory tzn. czasami za pierwszym kopem odpali, a czasami kopie ze 30 razy i nic:/ dziś np. paliła dobrze a gdy pochodziła kilka minut i silnik się rozgrzał to nie szło jej ponownie odpalić, czasami tylko załapała pyrkła pare razy i zgasła i tak chyba kopałem ze 30 razy i nie chciała odpalić a jak przechodziłem koło niej za jakąś godzine to tak z głupoty kopnąłem lekko i zapaliła. O co chodzi?:/ dodam że iskra jest bardzo dobra...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Pon 20:43, 28 Kwi 2008    Temat postu:

Musisz miec źle wyregulowany zapłon i z tego bierze się mała moc i niechęc do palenia ( Very Happy). Tak pozatym to każdy silnik jawowski 223 po rozgrzaniu gorzej pali po prostu Wink Na zimnym u mnie najczęsciej pali za 1 kopem (akurat ostatnio nie bo dysze mi sie przytkały :/), a jak sie rozgrzeje to żeby zmiescic się w 5 to muszę przy odpalaniu manetke na full i wtedy jest ok Smile. Sprawdź ten zapłon Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
__Cinek__
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żywiec

PostWysłany: Pon 20:59, 28 Kwi 2008    Temat postu:

Tylko że z tym zapłonem problem jest Very Happy tzn. niby gdzieś czytałem że ustawić trzeba go na 1.8-2.0 ale to chyba w tych nieblokowanych jawkach a w blokowanych coś koło 1.5 a i tak niedługo będe króciec wymieniał więc nie chce mi się 2 razy go przestawiać czy na 1.8-2.0 pójdzie dobrze blokowana jawka?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin