Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie Ciagnie na 3
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Leśny Fighter
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Hajnówka

PostWysłany: Śro 16:08, 22 Paź 2008    Temat postu: Nie Ciagnie na 3

Witam

Mam problem od dłuższego czasu o tuż moja jawka jedzie jak szalona na 1 i 2 ale gdy wrzucę 3 to obroty spadają praktycznie do zera i ona zwalnia
kiedyś tez tak było ale ciągnęła chociaż na niej moi bracia jeździli ale raz zgasła i nie chciała odpalić wiec ją zostawiliśmy i teraz znów się zabrałem do niej stalą bardzo długo może to jest tego przyczyna
proszę o pomoc jawka ma nowy tłok


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jarzomb16
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Śro 16:59, 22 Paź 2008    Temat postu:

zjedź ciut niżej i tam będziesz miał taki sam problem a nawet kilka Twisted Evil

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Leśny Fighter
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Hajnówka

PostWysłany: Śro 17:16, 22 Paź 2008    Temat postu:

nie znalazłem odpowiedzi proszę o jakieś sugestie
ja myślę ze zwiększyć dawkę paliwa i dodam ze mam linkę od gazu od WSK ale to chyba nie ma znaczenia


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 18:49, 22 Paź 2008    Temat postu:

a jak długo jeździsz 1 i 2 może jak wbijasz 3 to tłok już zdążył podpuchnąć a jak wszyscy wiemy 3 to bieg długi więc jak tłok spuchnie to normalnie spada z obrotów

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
roker
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Śro 19:24, 22 Paź 2008    Temat postu:

Nie chcę tworzyć nowego posta więc zapytam tutaj. Moja jawka ciągnie na jedynce, na dwójce "muli" i w silniku zaczyna coś dość głośno dzwonić. Dodam że kąt wyprzedzenia zapłonu jest dobrze ustawiony. Może to być wina tłoka ?? Proszę o sugestie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 19:43, 22 Paź 2008    Temat postu:

jak coś dzwoni to pierścienie lub coś Ci wpadło....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
roker
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Śro 19:48, 22 Paź 2008    Temat postu:

Tyle że dzieje się to dopiero pod obciążeniem. Na luzie mogę go piłować do woli i nic nie dzwoni

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Leśny Fighter
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Hajnówka

PostWysłany: Czw 9:49, 23 Paź 2008    Temat postu:

ale jeszcze on zwalnia i muszę redukować bieg i na 3 ma takie obroty jak bym nie dawał gazu

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Leśny Fighter dnia Czw 9:51, 23 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
drozdzowek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 18:47, 23 Paź 2008    Temat postu:

a masz filtr powietrza ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
roker
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Czw 20:14, 23 Paź 2008    Temat postu:

U mnie po 300 km "zjadło" pierścienie. Poprzedni właściciel zatarł silnik a ja nie spojrzałem że w cylindrze są rysy. Nie chciał ciągnąć na 2 i 3 oraz dzwonił pod obciążeniem. Sprawdź pierścienie bądź je wymień powinno pomóc.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Leśny Fighter
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Hajnówka

PostWysłany: Pią 4:04, 24 Paź 2008    Temat postu:

Mam nie wiem czy to do mnie bylo Razz

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Leśny Fighter dnia Pią 4:04, 24 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
roker
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pią 7:14, 24 Paź 2008    Temat postu:

Tak do Ciebie Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Leśny Fighter
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Hajnówka

PostWysłany: Sob 8:13, 25 Paź 2008    Temat postu:

nie wiecie co jest przyczyna

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 14:15, 03 Lis 2008    Temat postu:

ja mialem tak w ogarze ze tez nie chcial mi isc na 3 biegu nie wiem jak jest w jawce ale wyczysc dysze oby 2 i jak masz dysze to ta druga blizej siedzenia delikatnie ja odkrec powinno pomoc a jesli nie to zwieksz obroty jeszcze bardziej i wtedy podziala napewno

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piter
Nowy
Nowy



Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 14:27, 03 Lis 2008    Temat postu:

może ci biegi sie rozwaliły to znaczy coś odpęklo i jak zmieniasz na 2i3 to to cie zwalnia

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin