Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie chce Palic ;(

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mr_aggressive
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 18:54, 04 Lis 2008    Temat postu: Nie chce Palic ;(

Uważnie Czytac! Wink
Stalo sie cos takiego, ze moja Jawa nie chce mi palic, odpali owszem na pierszego kopa, ale zaraz zgasnei i tak jak trzy razy kopne bedzie to samo, a za jakims czwartym zacznie chodzic normalnie ;p Po tym jak ja zgasze i postawie na 5 minut dzieje sie to samo, czemu tak byc moze?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Wto 19:21, 04 Lis 2008    Temat postu:

A jaką masz świece?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr_aggressive
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 20:10, 04 Lis 2008    Temat postu:

Mam swiece F100 chyba, ale nie jestem pewien. ;(

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marino
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 20:45, 04 Lis 2008    Temat postu:

No to ją zmień na f75 albo f80.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zawilkaa
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Krosno Odrzańskie

PostWysłany: Śro 6:11, 05 Lis 2008    Temat postu:

Chyba, że to może być kompresja

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr_aggressive
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 19:29, 05 Lis 2008    Temat postu:

NIe jest to kompresja, bo pochodzi chwile i lapie mula, daje gazu, ale nic nie daje ;( Gasnie ;/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 19:37, 05 Lis 2008    Temat postu:

hmmm nie dostaje paliwa, nie dostaje powietrza lub mało dostaje albo jeszcze może iskra zanikać

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przemo
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 1637
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Ryki( Lubelskie )

PostWysłany: Śro 20:58, 05 Lis 2008    Temat postu:

dam na to prosta odpowiedz jawka tez potrzebuje chwike czasu aby razgrzac silnik owszem moze to byc problem swiecy ale ja mam tak samo i jak troszeczke pokopie dadam gazu i mi zgasnie to sie nie martwie tylko tak kilka razy i jest narmalnie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasiek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Woj. Opolskie

PostWysłany: Czw 5:33, 06 Lis 2008    Temat postu:

Jak jest silnik zimny u mnie też gaśnie. Odpali z 1 - 2 kopa, ale na wolnych obrotach chodzi chwilę tylko. Powodem jest zbyt uboga mieszanka, której nie ma jak na stałe wzbogacić [ssanie]. Jedynie można się ratować w ten sposób, że zaraz przed odpaleniem przelewamy gaźnik [trzymamy przycisk przelewu aż z niego wycieknie benzyna - wtedy mieszanka się wzbogaci na krótki czas], odpalamy i potem przez jakąś chwilkę trzymamy minimalnie na gazie [nie piłujemy], żeby silnik nie zdechł. Można też jechać od razu po odpaleniu, ale trzeba uważać na wolne obroty przez pierwsze kilkaset metrów [na postoju trzymać gaz trzeba] i oczywiście nie wolno piłować zimnego silnika na wysokich obrotach.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr_aggressive
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 18:11, 07 Lis 2008    Temat postu:

Po paru kopnieciach Jawa chodzi na wolnych obrotach, tylke przez te 2/3 razy tak mi gasnie ;( ;>?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasiek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Woj. Opolskie

PostWysłany: Śro 7:21, 12 Lis 2008    Temat postu:

Mr_aggressive napisał:
Po paru kopnieciach Jawa chodzi na wolnych obrotach, tylke przez te 2/3 razy tak mi gasnie ;( ;>?


Gaśnie niezależnie, czy trzymasz gaz, czy nie?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin