Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nagłe zniknięcie iskry..
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Czw 21:08, 01 Paź 2009    Temat postu: Nagłe zniknięcie iskry..

Witam.. znowu problem z jawką Smile Ostatnio chce odpalać po raz pierwszy, patrzę, jest iskra to wlewam troche wachy pod świecę (chciałem go tylko odpalić, kranik zasyfiony i paliwo nie leci więc nie mialem jak tego zrobic ;p) i kopię i nic.. za chwile wykręcam swiece patrze i juz nie ma iskry.. nie ma prądu w ogóle.. :/ jak to możliwe?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Radziiu
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Jaworzno

PostWysłany: Czw 21:21, 01 Paź 2009    Temat postu:

a posprawdzałes wszystko dokłądnie, zapłon właczony , kabel od cewki sie nie odpioł ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Pią 0:35, 02 Paź 2009    Temat postu:

albo ci sie jakis kabel odpiął albo masz kabel WN stary,sparciały.Pozdr

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Pią 21:03, 02 Paź 2009    Temat postu:

Może również zepsuć się świeca lub cewka WN

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Sob 0:58, 03 Paź 2009    Temat postu:

Świeca owszem ale jeszcze sie nie spotkałem z zepsutą cewką WN.Pozdr

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mafior
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 5:53, 03 Paź 2009    Temat postu:

Zobacz jeszcze kondesator jak co to kup nowy lub w ten stary pyknij mlotkiem po srodku tym ostry w mlotku (ja nie wiem czy działa mój brat od niego mam jawe to mówil mi jak co to walnoć ale jeszce nie robilem tego nigdy wienc może lepiej kup nowy kondesator jak co Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Pon 13:46, 05 Paź 2009    Temat postu:

Kondensator nowy, próbowałem na kilku świecach, kable do stacyjki nie są w ogóle podłączone, tylko do cewki kabel

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Pon 16:20, 05 Paź 2009    Temat postu:

ustaw platynki na 0.4mm i zapłon na 1.8mm Najprawdopodobniej przestawił ci się zapłon Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Pon 18:04, 05 Paź 2009    Temat postu:

krzysiek025 napisał:
ustaw platynki na 0.4mm i zapłon na 1.8mm Najprawdopodobniej przestawił ci się zapłon Pozdrawiam

A co ma zapłon do iskry ? Shocked
Sprawdź fajke, kabel WN, cewki, skoro kondensator nowy to pewnie nie on, sprawdź czy masz dobrze zaizolowane połączenia (kondensatora, platynek itd) na stojanie i czy dobrze są pozakładane te podkładki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Wto 20:10, 06 Paź 2009    Temat postu:

Zrobiłem.. szukałem w iskrowniku i nie wiadomo gdzie, miernikiem napięcia mierzyłem wszędzie gdzie sie da, patrze z iskrownika wychodzi z cewki nie to dzwonie po kumplach czy nie mają pożyczyć a za chwilę patrzę że masa od cewki się poluzowała i spadła Laughing zaowinąłem taśmą izolacyjną żeby więcej nie spadła i jest git Smile Tylko teraz mi gdzieś spinkala ciśnienie pod głowicą musze zlokalizować i wyeliminować Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Wto 21:49, 06 Paź 2009    Temat postu:

A nie mówiłem Razz
Skoro ci ciśnienie ucieka pod głowicą to najpierw spróbuj dokręcic ją na rozgrzanym silniku (tylko żebyś nie zerwał gwintu na szpilkach). A jeżeli to nic nie da, załóż uszczelkę aluminiową pod głowicę, niczym jej już nie smaruj. Można taką dokupic w sklepie ew. wyciac samemu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Śro 13:39, 07 Paź 2009    Temat postu:

Problem w tym że silnika nie nagrzeję bo nie mogę go zapalić :] (Btw zagrzać go to nie był by problem bo jeszcze nie był odpalany a jest nowy cylinder i tłok.)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Śro 14:01, 07 Paź 2009    Temat postu:

W takim razie jak masz już mocno dokręconą głowicę i mimo to kompresja spierdziela to załóż uszczelkę i dokręc. Gwarantuje, że będzie gitara.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Śro 14:16, 07 Paź 2009    Temat postu:

Ale problem w tym że uszczelki takowej nie posiadam.. :p sa na necie jakies szablony zebym sobie wydrukowal i wycial?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Śro 14:25, 07 Paź 2009    Temat postu:

Po 1 to musiałbyś wycinac w arkuszu aluminiowym, po 2 lepiej kupic, w sklepach dostaniesz je bez problemu, w komplecie są nawet dwie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin