Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Łożyska główki ramy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
__Cinek__
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żywiec

PostWysłany: Pią 17:23, 25 Kwi 2008    Temat postu: Łożyska główki ramy

To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich Very Happy
Teraz o moim problemie, a mianowicie kupiłem niedawno jawke mustang, była w opłakanym stanie (m.in brak przedniego zawieszenia) i właśnie kończe remont i zacząłem ją składać. Problem pojawił się gdy chciałem zamontować przód, ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak włożyć łożyska:/ mam 2 wianki i chyba z 10 różnych nakrętek i nie mam pojęcia jak to założyć... Mam nadzieję że na tym forum uzyskam odpowiedź bo naprawde sporo się już naszukałem i nic:/


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lepper92
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: GLIWICE-OSTROPA

PostWysłany: Pią 20:41, 25 Kwi 2008    Temat postu:

Na miskę która jest w ramie daj smaru i wtedy wkładaj łożyska, następnie z góry wkręć nakrętkę i później to już powinieneś sobie poradzić. Jeśli nie to pisz, pomożemy Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
__Cinek__
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żywiec

PostWysłany: Sob 9:15, 26 Kwi 2008    Temat postu:

Tylko problem w tym że tych nakrętek jest chyba z 10 i nie wiem w jakiej kolejności je założyć Confused postaram się dziś wrzucić zdjęcie Smile I tak przy okazji mam jeszcze jedno pytanie bo gaśnie mi jawka na niskich obrotach i pierwsze co zrobiłem to próbowałem kombinować tą śrubką od regulacji w gaźniku ale wkręcałem ją stopniowo i wykręcałem i za każdym razem jest to samo:/ czy wymiana gaźnika na nowy rozwiąże problem?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bebot
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 9:23, 26 Kwi 2008    Temat postu:

ja kupiłem nowy i problemu nie rozwiązało... Stary był dobry, ale coś było źle ustawione...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zuzia
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 24 Gru 2007
Posty: 1563
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 60 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: Sob 9:46, 26 Kwi 2008    Temat postu:

ja bym ci nie radził bo te nowe to czesto sa gorsze niż te stare

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
__Cinek__
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żywiec

PostWysłany: Sob 9:54, 26 Kwi 2008    Temat postu:

Oto zdjęcie łożysk i nakrętek:



A to główka ramy;)



Ma ktoś pomysł jak to założyć?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
cieply-kc
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Maj 2007
Posty: 723
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 4/5

PostWysłany: Sob 10:36, 26 Kwi 2008    Temat postu:

No smarujesz towotem te ,,siedzenia'' dla łożysk i nakładasz. potem widełki wkładasz tą rurką w tą rurkę ramy i zakręcasz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
__Cinek__
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Żywiec

PostWysłany: Sob 19:04, 26 Kwi 2008    Temat postu:

Ok problem rozwiązany teraz zostaje już tylko kwestia tego gaźnika:/ więc zacznijmy od tego że leje się z niego benzyna (przecieka) a szczególnie na wysokich obrotach a znowu na niskich silnik gaśnie od razu. Z tego co czytałem to będzie coś z pływakiem i z iglicą ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać:/

edit: Znalazłem w toturialach temat na temat czyszczenia i regulacji gaźnika więc pytanie póki co nieaktualne. W poniedziałek będe grzebał i się zobaczy gdyby coś było nie tak to będe pisał. Pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez __Cinek__ dnia Sob 19:35, 26 Kwi 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin