Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Kopnik nie działa
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mattfix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 16:58, 28 Lut 2009    Temat postu: Kopnik nie działa

Mam problem... Gdy kopię to kopnik się obsuwa... Wymieniłem półksiężyc i dalej tak jest, nie mam pojęcia co jest nie tak... proszę o pomoc, z góry dziękuje...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 17:53, 28 Lut 2009    Temat postu:

może zabrzmi to banalnie i głupio, ale sprzęgło CI się nie ślizga?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mattfix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 18:16, 28 Lut 2009    Temat postu:

Nie no coś ty:P przecież jeżdżę na nowych tarczach i nic nie ślizga... To coś takiego jakby zębatka się obsuwała(ślizgała) o drugą...

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mattfix dnia Sob 18:31, 28 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Sob 18:47, 28 Lut 2009    Temat postu:

A ja podtrzymuje zdanie kolegi, ze Ci sie po sprzegle slizga. to raczej nie jest wazne, ze masz nowe tarcze. Je tazke tzreba doregulowac. Wykrec srubke w prawej pokrywie sprzegla jesli nie wiesz i pozniej zobacz. Jezeli silnik chodzi normalnie to watpie w inna przyczyne. A nie zlozyles zle silnika lub zapomniales o ktoryms z elementow? Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:42, 28 Lut 2009    Temat postu:

Ja miałem kiedyś jak jeszcze się uczyłem silnik składać to zapomniałem jednej podkładki to właśnie kopniak nie chodził i jak bym nie do końca miał luz ale rozebrałem i mi wujek pokazał gdzie zapomniałem i jak poprawiłem to wszystko chodziło. jeśli na luzie CI bedzie tykać w silniku w czasie pchania motora to znaczy że nie ma masz jakieś podkładki a jak jej nie będzie to właśnie kopniak nie będzie łapał.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mattfix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 10:37, 01 Mar 2009    Temat postu:

Goger napisał:
Ja miałem kiedyś jak jeszcze się uczyłem silnik składać to zapomniałem jednej podkładki to właśnie kopniak nie chodził i jak bym nie do końca miał luz


Sprzęgło mi nie ślizga, próbowałem wczoraj odpalić beż prawego dekla, i to samo... O jakiej podkładce mowa??!
I o jaki luz??


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mattfix dnia Nie 11:01, 01 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 18:46, 01 Mar 2009    Temat postu:

Chodzi mi o ten co ma być miedzy jeden a dwa jeśli Ci na nim tak stuka w silniku to znaczy ze czegoś brakuje sprawdź to bo jeśli to nie to to będziemy się dalej zastanawiać

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mattfix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 12:41, 02 Mar 2009    Temat postu:

Nic mi nie stuka... Wymieniłem półksiężyc, może to grzechotka?? Bo sprężyna jest dobra... Chyba że źle naprężyłem, jest to możliwe??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 16:38, 02 Mar 2009    Temat postu:

Nie, moglbys wogle sprezyny nie miec, a i tak by Ci chodzil. Czy ty na pewno dobrze zalozyles wszystkie tryby? Nie zapomniales moze o ostatnim? Wtedy by rzeczywiscie kopnik nie dzialal w inne przyczyny watpie. A odpala? Biegi dobrze wskakuja? Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mattfix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 17:54, 02 Mar 2009    Temat postu:

Wszystko chodzi ładnie... Biegi wchodzą, a jeśli chodzi o ostatni tryb to jest w silniku, a może cały kopnik jest krzywy??(no to co się sprężynę zakłada?? Albo ta ostatnia zębatka co w jedną stronę przeskakuje(grzechotka) jest zepsuta?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 21:04, 02 Mar 2009    Temat postu:

No wlasnie obawiam sie, ze tak lub jest zle zalozona, odwrotnie czy cos. To wlasnie o nia zachacza polksiezyc. Bez sprezyny kopka by nie odbijala, po kazdym kopnieciu nalezaloby ja podnosic do gory a podczas jazdy zwisala by na dol. Ja tak mialem to wiem. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mattfix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 20:00, 03 Mar 2009    Temat postu:

Dzisiaj rozebrałem silnik i grzechotka wygląda mi na dobrą... Półksiężyc też, próbowałem też bez sprężyny... Już sam nie wiem... Jeśli nie grzechotka to nie wiem...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Wto 20:51, 03 Mar 2009    Temat postu:

No dobra, jak masz rozebrany silnik to kopniij w kopke i zobacz co jest nie tak, proste. Bez sprezyny. Poronaj sobie wyglad Twojej skrzyni z zdjeciami pomocniczymi. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mattfix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 14:01, 04 Mar 2009    Temat postu:

Okey zobaczę... Narazie dziękuje za pomoc, jeśli nie uda mi się tego zrobić to jeszcze będę pisać, pozdrawiam:PP

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Śro 16:29, 04 Mar 2009    Temat postu:

Ok, ale nie pisz takich postow, bo po aktualizacji malo kto Ci na niego odpisze. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin