Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
kierunkowskazy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 14:05, 21 Kwi 2008    Temat postu: kierunkowskazy

Witam mam problem poniewaz moje kierunkowskazy nie włączają sie natychmiast po ich włączeniu,tylko po ok.2-3 sekundach. Mam instalacje 6V a akumulator dobrze naładowany.Czy to może być wina źle dobranej grubości kabla???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bebot
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:06, 21 Kwi 2008    Temat postu:

a grube i długie masz te kable?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Pon 14:42, 21 Kwi 2008    Temat postu:

Najlepiej to daj cienkie kabelki z wiązki miedzianej elastycznej to powinno być ok i sprawdź czy przebić nie ma.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartuning
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 16:20, 21 Kwi 2008    Temat postu:

kable mam 1,3 mm grube.W jednym ogarze mam cienkie kable to kierunki też włączają sie po ok 2-3 sekundach i świecą bardzo słabo a w tym drugim z grubymi kablami swieca tak jasno jak w samochodach wiec to chyba nie to. Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Pon 17:22, 21 Kwi 2008    Temat postu:

zapewne masz przerywacz z simsona, a ten przerywacz tak ma, to normalne, nawet w simkach włacza sie po 2-3 sekundach

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
speedfighter
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 169
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: poznań

PostWysłany: Pon 17:59, 21 Kwi 2008    Temat postu:

Profi napisał:
zapewne masz przerywacz z simsona, a ten przerywacz tak ma, to normalne, nawet w simkach włacza sie po 2-3 sekundach


a to dziwne bo w moim simku wlączaja sie odrazu Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Pon 18:02, 21 Kwi 2008    Temat postu:

a to sorki, w simkach którymi jeździłem, i w tych które mają kumple to się włączają o 2-3 sek
to nie wiem o co chodzi


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bulo
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Gorlice

PostWysłany: Pon 18:36, 21 Kwi 2008    Temat postu:

Mi się wydaje że przerywacz jest na większy prąd niż 6V i dlatego się musi nagrzać

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
macq
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Pon 19:42, 21 Kwi 2008    Temat postu:

6V tak maja i trzeba sie do tego przyzwyczaic. W 12V nie ma tego problemu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MiNiŚ
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR



Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 1689
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 106 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z Polszy :)

PostWysłany: Wto 18:06, 22 Kwi 2008    Temat postu:

Profi z tego , co pamietam, to tez w kazdym Simsonku, jakim jezdzilem dopiero po 1-3 sekundach kierunkowskazy sie zaswiecaly (od momentu wlaczenia)- to normalne w nich.
Przyczyna moze byc juz zlepiajacy sie bimetal w przerywaczu, i dopiero po przeplywie pradu o wiekszej wartosci ma zdolnosc od odksztalcania sie, dzieki czemu kierunki przerywaja.. Idea

Napewno nie jest wina przewodu "1,3mm" - przekroj jest oki. Wink

speedfighter a jaki masz przerywacz kierunkowskazow? Moze juz z wyk. ukladziku bistabilnego, hmm? A nie standardowego "tykajacego".. ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
macq
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Wto 18:11, 22 Kwi 2008    Temat postu:

Jesli komus tak bardzo to przeszkadza, to mozna zrobic przerywacz elektroniczny (po schemat zapraszam na elektrode)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
speedfighter
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 169
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: poznań

PostWysłany: Wto 19:46, 22 Kwi 2008    Temat postu:

hehe Smile ja sie z wami nie chce klucic ale w moim simku kierunki dzialaja od razu nie wiem moze cos bylo zmienione bo chodza dosyć szybko Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin