Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jawka traci dech blisko V-max

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MurcieFan
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 31 Sie 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 12:51, 27 Sie 2010    Temat postu: Jawka traci dech blisko V-max

Jawka kiedy jedziemy blisko V-max 65-70km/h nagle na na chwilke traci dech, zupenie przestaje ciagnac. Silnik wyje luuuuuuuu, zupelnie jakbym wylaczyl zaplon. Po chwili znow ciagnie, ale powtarza sie to dosc czesto, i powiem ze trudno w ten sposob jechac. Szarpie przy tym strasznie.

Silnik 1500km temu mial remont. Zmienione pierscionki i tlok na czeskie. Cylek org. Dobrze dotary.

Co to moze byc? Swieca pada? Mam L82YC Champion. Do tej pory nic zlego sie z nia nie dzialo.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lord96alek
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czyżowice :D

PostWysłany: Pią 13:26, 27 Sie 2010    Temat postu:

Jak przerywa to ustaw zapłon.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slawosz_121
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Pią 13:44, 27 Sie 2010    Temat postu:

Miałem podobny problem.Dałem blaszke wyzej i jest git.Zobacz jaką masz świecę?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Alan890
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 345
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miłakowo

PostWysłany: Pią 14:35, 27 Sie 2010    Temat postu:

Dokładnie to samo tylko że podczas docierania. Przy wchodzeniu na wysokie obroty przerywł aż za jakiś czas zupełnie gasł na chwilę a potem jechał normalnie dalej. Wymiana klabla WN tylko chwilowo pomogło ale po wymianie kondensatora leci jak burza. Wymień go jak najszybciej bo wogóle Ci nie odpali jak u mnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MurcieFan
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 31 Sie 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 16:14, 27 Sie 2010    Temat postu:

Ok, wymienie kondensator. Zaplon ustawilem, ale Jawka cos dziwnie mi oslabla. Pewne to ten kondensator

Swiece mam L82YC Champion


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
KacpiV8
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 20:55, 27 Sie 2010    Temat postu:

Ja mam rowniez ten sam problem, z tym ze nie tylko na 3 ale na wszystkich biegach. Kondzio nowy, zaplon ustawiony, swieczka bosch nowka, a iglica na 2 rowku od dolu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mucie]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 343
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radziechowy okolice Żywca

PostWysłany: Pią 20:58, 27 Sie 2010    Temat postu:

Regulujcie blaszką od pływaka, a jak nie to popatrzcie do kranika czy nie zatkany.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Javer
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 22 Paź 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kozienice

PostWysłany: Sob 10:40, 28 Sie 2010    Temat postu:

Kacpiv8 możliwe że dostaje za duzo powietrza a za mało paliwa, ustaw iglice albo jak masz jakieś dziury rozwiercowe w obudowie filtra to troche zaklej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
KacpiV8
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 10:48, 31 Sie 2010    Temat postu:

Pokombinuje z iglica i poziomem paliwa jak zloze elektryke. A w obudowie filtra mam dwie dziury ( nie wiem czy orginalne, czy kogos tworczosc poniosla) ale w nie sa zalozone takie gumowe zatyczki, a guma do filtra tez nowa. Ale mysle ze problem lezy gdzie indziej. Silnik jest w oplakanym stanie i moze gdzies dostawac lewe powietrze.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sportlen
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 584
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: SZCZYTNA!!!podkarpacie

PostWysłany: Śro 11:04, 01 Wrz 2010    Temat postu:

przeczyść dysze a najlepiej cały gaźnik ściąg na chwile gume filtra dokręć głowice wymień kondensator i powinna śmigać
ja jeżdżę cały czas bez filtra i czyszcze dysze az na miesiąc smiga jak burza


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez sportlen dnia Śro 11:06, 01 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin