Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jawka nie chce mi odpalić
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vojtekp
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów Wielkopolski

PostWysłany: Czw 20:23, 03 Wrz 2009    Temat postu: Jawka nie chce mi odpalić

Kupiłem Jawke 3 tygodnie temu. Sprzedający mówił że jest popsuty kondensator więc go wymieniłem, ale okazało się że był zapchany kranik. Pojeźdźłę na niej jakieś trzy dni i czwartego dnia pojechałem na wycieczkę i po przejechaniu 10km nagle zaczeło brakować mi mocy. dopchałem ją do domu. Następnego dnia odpaliłem i brakowało mi mocy, przeczyściłem gaźnik i było bez mian, odkręciłem tłumik i zaczął chodzić coraz gorzej, aż w końcu zgasł. Przeczyściłem znowu gaźnik i żeby pozbyć się lewego powietrza uszczelniłem złączenia krućca z cylindrem i gaźnikiem i ustawiłem zapłon. Ruszył na jakiś kilometr a potem zaczoł znów tracić moc. Sprawdziłem piercienie na tłoku czy się nie zapiekły było wszystko w porzątku. Kolega mojego taty złożył mi cylinder, uszczelniając go uszczelką papierową i czerwonym sylikonem odpornym na tęperature między cylindrem a głowicom też nałożył ten sylikon i ustawił zapłon. Jawka nareszcię ruszyła ale chodziła troszkę nie równo kolego mojego taty powiedział że to są dysze do wymiany. Jak wymieniłem wczoraj dysze to nie chciał odpalić, więc spowrotem zamieniłem na wcześniejsze i też nie chce odpalić iskra jest i to duża i świece lekko zalewa . czekam na wasze pomoce. z gury dziękuje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
macek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 310
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Braniewo

PostWysłany: Pią 6:12, 04 Wrz 2009    Temat postu:

Czym czyściłeś dysze w gaźniku ??

Sprawdzi kompresje


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mzt
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 81
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sulęcin k. Środy Wlkp

PostWysłany: Pią 16:36, 04 Wrz 2009    Temat postu:

Nie dostaje za mało paliwa? Spróbuj blaszkę lekko podgiąć do góry. Albo strzykawką wlać trochę paliwa do cylindra i spróbować czy załapie.
Jak piszesz, że zapłon ustawiony, to sprawdź, czy się nie przestawia.
Na sprawnym silniku, aby odpalić powinien dostać odpowiednią dawkę paliwa i w odpowiednim czasie prawidłową iskrę(tyle z teoretyki)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Pią 19:20, 04 Wrz 2009    Temat postu:

no wlaśnie teorii, praktyka niestety często wygląda inaczej, właściwie to mam ten sam problem co kolega na samej górze, iskra jest, świecę lekko moczy, a nie pali, jak wleje paliwo do cylka to raz opali i zaraz zgaśnie, a raz nie, no i na razie projekt jawa kaczucha czeka az nabiorę na nią cierpliwości

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
vojtekp
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów Wielkopolski

PostWysłany: Pią 21:24, 04 Wrz 2009    Temat postu:

Gaźnik czyściłem Dwa razy. raz zostawiłem na całą noc w benzynie, a drugi ( po tygodniu) gotowałem w wodzie z odrobiną octu, Oczywiście w obu tych czynności rozebrałem gaźnik na częsci pierwsze.

A odgiołęm tom blaszkę w pływaku i ruszył pracował całkiem dobrze i nagle zgasł, i już nie dało się go odpalić. na świecy jest cały czas duża iskra i świeca jest trochę moksza niż była wcześniej. zapłon też sprawdziłem i jest spoko.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez vojtekp dnia Pią 21:30, 04 Wrz 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mariuszmuczko
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 21:57, 04 Wrz 2009    Temat postu:

wyeb go na zlom

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 7:20, 05 Wrz 2009    Temat postu:

mariuszmuczko napisał:
wyeb go na zlom


nie ma to jak fachowa porada xD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
vojtekp
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów Wielkopolski

PostWysłany: Wto 15:55, 08 Wrz 2009    Temat postu:

Wciągu tych 3 dni moja Jawka albo rusz i jeżdzi dobrze do jakiegoś czasu i traci moc albo nie chce ruszyć i dopiero jak kolega mnie pociągnie skuterem to po jakiś 300 -700m rusza ale z bardzo małą mocą. Pomużcie bo ja Już nie mam pojęcia co mam jeszcze zrobić . A jeszcze jak bym naprzykład jeszcze wymienił platynki to czy by coś pomogło, a odpalam tylko z popychu bo kopka się ślizga ( nie naciskam sprzęgła jak kopie).

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Wto 17:28, 08 Wrz 2009    Temat postu:

to popuść sprzęgło tą śróbką od regulacji po prawej stronie Pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Molszan1
Nowy
Nowy



Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jarosław Podkarpacie RJA

PostWysłany: Śro 19:07, 09 Wrz 2009    Temat postu:

ej wymiatacz ty masz gaznik zatkany jak wstrzykniesz benzed i pali to gaznik przeczysc Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Śro 19:35, 09 Wrz 2009    Temat postu:

jeżeli to było do mnie, to błyskotliwa myśl, sam na to nie wpadłem i nie zrobiłem tego, a tak poza tym to proszę o trochę szacunku a nie per "ej"

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Molszan1
Nowy
Nowy



Dołączył: 09 Wrz 2009
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jarosław Podkarpacie RJA

PostWysłany: Śro 20:23, 09 Wrz 2009    Temat postu:

to po h piszesz o tym na furum.. zal takich ludzi

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Molszan1 dnia Śro 20:23, 09 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Czw 5:18, 10 Wrz 2009    Temat postu:

że się tak wyrażę "kolego" masz 7 postów, jesteœ na forum od wczoraj a rzšdzisz się jakbyœ był tu co najmniej adminem, piszę o tym, gdyż jest to problem, z którym jak widać nie mogę sobie poradzić. gdybym był moderatorem dostałbyœ ode mnie warna za obrażanie innych. lecz tobie się upiecze, a no i teraz użyję hasła, które zapewne jest twoim mottem przewodnim w zyciu "JP na 100%"

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
vojtekp
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów Wielkopolski

PostWysłany: Czw 21:05, 10 Wrz 2009    Temat postu:

Jawka wkońcu jeździ, po wyczyszczeniu i uszczelnieniu filtra powierza, ale to i tak nic nie dało. dopiero jak wyminiłem platynki (przerywacz) to ruszył z kopa z pełną mocą. Ale przejechałem dopiero 2 km więc nie wiadomo czy jutro też będzie jęździć., więc w poniedziałek dam znać czy jeszcze jeździ.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubas101
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 778
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Okolice Grudziądza

PostWysłany: Pią 13:39, 11 Wrz 2009    Temat postu:

Molszan1
Daj se siana bo nowy jesteś i lepiej się nie wychylaj. Profi jest spoko i jak byś nie zauważył to pomógł aż 21 razy i tekst:
Molszan1 napisał:
to po h piszesz o tym na furum.. zal takich ludzi

nie był tu potrzebny i jest conajmniej beznadziejny. Człowieku czy ty zatrzymałeś się na etapie budowania z klocków lego czy jak, że takimi tekstami do ciebie jedzie? Ja ci nic nie mogę zrobić ale wkońcu się nadziejesz na kogoś kto cię ud*pi.
A co do kaczuchy Profiego to może zapłon lekko trzeba przestawić. Ale dlaczego pali ze strzykawki a z gaźnika nie chce? Jikov jest popier*olony jak nasz "kochany" rząd.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin