Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jawa odpala, nie jedzie.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
razor500
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 20:57, 02 Maj 2012    Temat postu: Jawa odpala, nie jedzie.

Dzisiaj chciałem pierwszy raz po zimie się przejechać jawą, ale coś nie hula jak powinna. Początkowo miałem problemy z odpaleniem jej. Tylko odpalała na sekundę i gasła. Jednak nie dawałem za wygraną i kopałem jak głupi, aż doszedłem w końcu do tego, że jak nacisnę przycisk w gaźniku, by zwiększyć poziom paliwa to chodzi i nie gaśnie. Ale jechać nie chce. Jedynie się toczy na jedynce, bo jak dam więcej gazu to robi "buuuu" i co kilkadziesiąt metrów muszę naciskać przycisk w gaźniku bo inaczej nie jedzie. Co to może być? Przed zimą działała normalnie. Poziom paliwa jak się okazuje jest prawidłowy w gaźniku. Aha i paliwo mam nalane świeże. I ogólnie na postoju jak podpompuję paliwa do gaźnika to się wkręca na obroty jak powinna. I koloru świecy nie sprawdzałem, bo chyba nie ma sensu, bo świeca przy takiej jeździe o ile można to nazwać jazdą nie przepala się jak podczas normalnej jazdy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Czw 6:59, 03 Maj 2012    Temat postu:

Wyjmij gaźnik i dobrze go wyczyść ale najważniejsze to żebyś dobrze wyczyścił zaworek od paliwa w pokrywce nad pływakiem prawdopodobnie jest zabrudzony ewentualnie już zużyty , nie zaszkodzi tez wyczyścić cały układ paliwowy .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mateusz1230
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 02 Gru 2011
Posty: 772
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Czw 8:33, 03 Maj 2012    Temat postu:

Nie dawno też miałem ten sam problem, przyczyną może być zawieszający się zaworek.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin