Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jawa 50 problem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Wto 19:29, 12 Maj 2009    Temat postu: Jawa 50 problem

Witam,
mam problem z moją jawą.A więc jadę sobie ze sklepu zbliżam się do górki , wrzucam jedynkę i nagle , coś tak jak by zrzuciło na luz.Wrzuciłem jeszcze raz jedynkę i nic-tak jak by był na luzie. co to może być?
dodam jeszcze że na każdym biegu jest to samo.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lewon14
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 70
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bukowo

PostWysłany: Wto 19:40, 12 Maj 2009    Temat postu:

zajrzyj w skrzynię miałem tak samo z motorynką i okazało się że skrzynia do wymiany była ale nie sugeruję że na pewno

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Wto 19:42, 12 Maj 2009    Temat postu:

ze skrzynią robiłem 2 miechy temu.I wolałbym żeby to było coś innego

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Wto 19:58, 12 Maj 2009    Temat postu:

przepraszam, ale kur*a kiedy wy się w końcu nauczycie, ze skrzyni w jawce nie da sie rozpierd*lić!!! dokręć automat od biegów i biegi wrócą

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Wto 20:26, 12 Maj 2009    Temat postu:

Dokręciłem automat i biegi nie wróciły.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Wto 20:39, 12 Maj 2009    Temat postu:

a no to teraz zobacz, czy sprzęgło prawidłowo działa, jeżeli tak, to zostaje ewentualnie zębatka na wale napędzająca kosz sprzęgłowy, ale ciężko, zeby ona spadła

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Wto 20:44, 12 Maj 2009    Temat postu:

Na który bieg bym nie wrzucił to normalnie tak jakby był cały czas luz.
A jak wcisnę sprzęgło to kopka ślizga.
tylko jak dam na trójkę i się rozpędzę to chwilami troszkę łapie ,ale znikomo


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 5:29, 13 Maj 2009    Temat postu:

Hmmm to tak jakbys mial caly czas sprzeglo... Ale kopka sie nie slizga?

Moze cos z tym automatem od biegow bo one strasznie luzne sa... podloz podkladki zeby dociagnac troche i zmieniaj biegi delikatnie Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Śro 6:35, 13 Maj 2009    Temat postu:

Właśnie nie bo jak chcę odpalić z kopki to sie da

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomek13pl
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 347
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Śro 7:26, 13 Maj 2009    Temat postu:

Mi to wyglada na to ze poluzowała sie nakretka która trzyma zebatke sprzegła.Odkrec pokrywe od strony sprzegła i kopnij pare razy kopka jak zebatka nie bedzie sie kreciła za kazdym razem co kopiesz to masz przyczyne.A łancuch ci nie spadł?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 11:45, 13 Maj 2009    Temat postu:

Jakby mu lancuch spadl to by na 3 nie bral Razz I by szarpal....

Cos ze sprzeglem


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Śro 13:10, 13 Maj 2009    Temat postu:

Dzięki za pomoc. okazało się że na uchwycie przedniej zębatki od łańcucha zdarły się ząbki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin