Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
jawa 50 nie ciagnie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 8:40, 21 Kwi 2011    Temat postu: jawa 50 nie ciagnie

witam.
Jak jade na 1 biegu jest w miare dobrze lecz gdy dam 2 to nie ciagnie tak jak by nie miala sily,dodam ze mam nowe pierscionki!:)prosze o pomoc


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jawkowicz223
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 584
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: GLIWICE

PostWysłany: Czw 19:35, 21 Kwi 2011    Temat postu:

Za mała dawka paliwa pobaw się tym lub świeca zapłon możliwy ale raczej świeca

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Czw 19:47, 21 Kwi 2011    Temat postu:

zapłon źle wyregulowany ot co.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 14:29, 22 Kwi 2011    Temat postu:

witam.
ustawilem dobrze zaplon u juz jest ok.lecz jak jade slychac taki dziwny dzwiek to chyba tlok co chodzi o cylinder czy do dobrze bo mam moto na dotarciu jakies 8km juz przejechalem czy po dotarciu ten dzwiek zniknie?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JAWASAKI RIDER
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 383
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 14:36, 22 Kwi 2011    Temat postu:

Ale jaki to dźwięk , dzwonienie czy co, opisz dokładniej Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 14:45, 22 Kwi 2011    Temat postu:

to tak jak by slychac jak tlok chodzi w cylku czyli to tarcie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Pią 20:38, 22 Kwi 2011    Temat postu:

Pewnie chodzi o pierścienie, tak, one trą o gładź cylindra i jest to normalne. Docieraj i się nie przejmuj tym.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 5:54, 23 Kwi 2011    Temat postu:

a to zniknie po ilus tam km??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
holipa
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 51 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: pomorskie

PostWysłany: Sob 8:14, 23 Kwi 2011    Temat postu:

kolak11 napisał:
a to zniknie po ilus tam km??


jak się dotrą to to zjawisko ucichnie troche


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 16:27, 23 Kwi 2011    Temat postu:

A jeszcze takie pytanie:) na postoju(nie odplonym moto) wrzuce bieg to jak ciagne moto to kolo stoi a jak dam sprzeglo to kreci sie dobrze.ale jak odpale to jak dam jedynke i trzymam sprzeglo to odrazu gasnie i sprzegło nie dziala:( co jest zle.tarcze wymienic?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Sob 18:16, 23 Kwi 2011    Temat postu:

Na zgaszonym silniku jak koło sie nie rusza na biegu to dobrze.

Co do kiepskiego sprzęgła, to musisz dokręcić śrubę, którą znajdziesz na kapie od sprzęgła. Dokręć ją. Jeżeli za mocno wkręcisz, to starter zacznie się ślizgać i wtedy wykręcaj po pół obrotu, aż zacznie chwytać Very Happy Jeżeli to nie pomoże to napisze co dalej


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 6:45, 24 Kwi 2011    Temat postu:

krecilem ta sruba i tak jak pisalem jak dam 1 to kolo stoi a jak nacisne sprzeglo no to zlizga i kolo jedzie ale wczasie jazdy niedziala.moze mam wymienic tarcze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Nie 9:54, 24 Kwi 2011    Temat postu:

A dokręciłeś tą srubę tak mocno że starter się ślizgał?? Bo z tego co piszesz wnioskuje że nie.

Skoro nie chcesz dokręcić tej śruby, to wymieć tarcze, albo wrzuć kulke pomiędzy popychacze Smile


edit
Możesz na regulacja przy kapie naciągnąć linke.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez sniiKe dnia Nie 9:56, 24 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 15:05, 24 Kwi 2011    Temat postu:

krecilem do tad ze jak nacislem sprzeglo to kolo sie krecilo na 1 biegu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Pon 14:06, 25 Kwi 2011    Temat postu:

No to działa poprawnie Smile Chyba że spowrotem ją wykręciłeś i znowu Ci nie działa ;S

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin