Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
JAWA 50 Brak mocy. Ciężko ruszyć

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sasiaduq
Nowy
Nowy



Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 7:59, 12 Lip 2010    Temat postu: JAWA 50 Brak mocy. Ciężko ruszyć

Witam mam jawkę 50 skuter.
3 Tygodnie temu wyciągnełem motor z garażu po 11 latach stania (Motocykl 2 razy w roku odpalany był)
Wymieniłem granik bo stary nie nadawał się do jazdy.
Założyłem nowy filtr paliwa.
Zalałem paliwem 95 z dodatkiem ołowiowym Castrola oraz olejem Mobil Półsyntetyk do dwusuwów.
Mieszanke dałem 1:40
Odpalam pojechałem z 40 m gaszę motor . Potem pojeżdziłem troche po placu
I po 10 minutach jak chcę ruszyć jawka nie ma mocy .
Jak dałem gazu na max to ledwo ruszyła i zgasła.

Jawka ma 4262 przebiegu.
Ciągle stała w ocieplanym garażu.


Co mam zrobić
Pozdrawiam


P.S Pali od pierwszego kopa
A na popych z dwójki odplala


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez sasiaduq dnia Pon 12:41, 12 Lip 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamil12345121
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: kozienice

PostWysłany: Pon 17:40, 12 Lip 2010    Temat postu:

proponuje zobaczyc do cylindra i wymnienic pierscionki zobacz to zdejmnij filter powietrza tą gume z gaznika i zobacz jak wtedy chodzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sasiaduq
Nowy
Nowy



Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:23, 12 Lip 2010    Temat postu:

Ok wyregulowałem gaźnik biegi sprzęgło
Do zamknięcia


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pyle
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bielsk Podlaski

PostWysłany: Pon 21:37, 12 Lip 2010    Temat postu:

kamil12345121 napisał:
proponuje zobaczyc do cylindra i wymnienic pierscionki zobacz to zdejmnij filter powietrza tą gume z gaznika i zobacz jak wtedy chodzi


co ty tu pitolisz jakie pierscionki jak stala 11 lat to co im mialo sie stac?

np. wyczysc gaznik i wyreguluj zaplon, zmien swiece, kup nowy filtr powietrza itp zrob tak jagby oczyszczenie poszczegolnych elementow aa i tlumik tez oczysc, ewentualnie jak nie pujdzie dalej to zobacz co sie dzieje z tlokiem i pierscionkami wtedy!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Thundeer
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: połudnowe mazowsze...

PostWysłany: Nie 10:58, 25 Lip 2010    Temat postu:

ja mam podobny problem tylko że na 1 zaczyna mi ruszać ale za 5 metrów gaśnie...i nie chce odpalać ani z kopa ani z popychu na żadnym biegu....może coś z obrotami pokręciłeM??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin