Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
jakie sa oznki zepsutych simeringow??

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kaczor2454
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 14:53, 31 Mar 2011    Temat postu: jakie sa oznki zepsutych simeringow??

siema. tak jak w temacie jaka oznaka jest zeputych simeringow? bo mam ogara 200 i ustawialem zaplon na wszystkie mozliwe sposoby i ogar jak go pchne to raz sie odezwie i juz puzniej koniec chyba ze poczekam znowu 15 sekund i sie odezwie .. przelozylem cylinder tlok i pierscienie i nic nie daje .. mysle ze to simeringi? Rolling Eyes

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Czw 16:00, 31 Mar 2011    Temat postu:

jeśli uszkodzony pod sprzęgłem to zazwyczaj mniejsza moc, zaolejona świeca, bardziej się grzeje, zasyfiony tłumik i cieknące kolanko, jeśli z drugiej strony to pali ale nie wchodzi na wysokie obroty, przy przytkanym filtrze powietrza wszystko ok z tym, ze w przypadku mocno zużytego uszczelniacza jest możliwość, ze wcale nie idzie uruchomić. No i od strony zapłonu jeśli lekko sączy to może olej brudzić zapłon (w 350TS jedna platyna wciąż się zaoleja od tego i na jeden cylinder nie przepala).

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Czw 17:29, 31 Mar 2011    Temat postu:

Moim zdaniem to Kondensator , albo świeca .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kaczor2454
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 18:53, 31 Mar 2011    Temat postu:

kondenstor mam nowy i swiece tez i sprawdzalem na innych swiecach.. to jak myslicie simeringi?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Czw 21:42, 31 Mar 2011    Temat postu:

pisałem w innym temacie, sposób ustawiania zapłonu jest jeden, ustaw go poprawnie a nie w "każdy możliwy sposób", wyczyść świecę, ustaw odległość, wyczyść gaźnik. Później próbuj zapalić, przytkaj filtr powietrza i dajesz drugą próbę. Wykręcasz świecę i oceniasz co z nią. A kompresje masz?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
doman30
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 29 Maj 2010
Posty: 360
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Czw 21:48, 31 Mar 2011    Temat postu:

Jak ja miałem zwalony simering od strony zapłonu to motor było ciężko zapalić a jak zapalił był słaby i dusiło go powietrzem (było to słyszalne że za mało paliwa, takie za wysokie obroty) a przy kopnięciu już jak magneto zdjąłem to dmuchało Very Happy Na moje oko to go zalewa, bo ja tak miałem że pchnąłem to sie odezwał a po chwili go zalewało i już koniec zabawy z tym że musiałem wykręcić świece, wyczyścić i to samo.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kaczor2454
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:30, 01 Kwi 2011    Temat postu:

ale zaplon jest dobrze ustawiony jestem pewnien! doman ja nie mam tak jak ty bo jak ja pchne ogara to zlapie i po chwili gasnie ale poczekam 15 sekun i znowu zlapie . swieca zalana olejem kapie z tlumika .. bo odpalilem ogara pierwszy raz i chodzil ladnie to mowie niech se troche pochodzi w miejscu i chodzil z jakies 4 min a potem nie chcial trzymac wolnych obrotow tylko na gazie chodzil a teraz lipa..Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Pią 15:34, 01 Kwi 2011    Temat postu:

skoro świeca zalana olejem to uszczelniacz od strony sprzęgła, albo uszczelka między karterami (mało prawdopodobne) proste... chyba że lejesz mieszankę pół na pół SmileSmile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kaczor2454
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 15:36, 01 Kwi 2011    Temat postu:

ale jezeli nawet to ogar powienien odpalic nie?? jak mam za bogata mieszanke( za duzo oleju)..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
siersiń
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 27 Lip 2010
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Kalisz

PostWysłany: Sob 7:49, 02 Kwi 2011    Temat postu:

jak zrobisz za bogatą mieszankę to powinien palić i przy tym bardzo kopcić, ale jak Ty wlejesz za dużo oleju i dodatkowo olej ciągnie ze skrzyni to może być problem z odpaleniem, ja obecnie też mam simmering do wymiany, bo mam dokładnie to samo, żeby odpalił muszę zdjąć głowicę wyczyścić tłok, cylinder i świecę i po takim zabiegu odpali ale bardzo kopci i nierówno pracuje, pojeździ się trochę i po dwóch dniach nie idzie odpalić...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kaczor2454
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 8:16, 02 Kwi 2011    Temat postu:

ale ja wymienilem tlok pierscienie i wlorzylem inny cylinder ;p odpali wcisne sprzeglo wejdzie tak do polowy na obroty i gasnie jak byc cos odcinalo poczekam chwile i znowu tak samo:(

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin