Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
iskra jest a on nie chce odpalić

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Czw 12:29, 29 Kwi 2010    Temat postu: iskra jest a on nie chce odpalić

cześć . mam motorynke z silnikiem jawki no i jest w niej taki problem ze iskra jest a ona nie chce palić . próbowałem na 6 świecach i dalej nic . zapłon ustawiony jest ok . wcześniej zapalała ale tylko z pychu no i jak była zimna to ciezko było ją odpalić nawet z pychu ale jak odpaliła to sie muliła . jak sie troche nagrzała to wtedy zaczynała miec wiecej siły . teraz wcale nie chce zapalić . dodam jeszcze ze silnik był ze złomu kupiony i zrobiony 3 tygodniue temu . wymieniałem w nim na nowe tłok i pierścienie a cylinder załozyłem stary czeski ze starych zapasów . zmieniłem też kondensator na początku to jakoś jeszcze odpalała a teraz nic . nie wiem oco chodzi . moze coś poradzicie . z góry dzieki . pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ogryzek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: Czw 12:38, 29 Kwi 2010    Temat postu:

a dotarłeś ten silnik ???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Czw 12:44, 29 Kwi 2010    Temat postu:

no jeszcze nie . . .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ogryzek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: Czw 13:37, 29 Kwi 2010    Temat postu:

wyczyść dokładnie gaźnik i ustaw poziom paliwa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamil12345121
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: kozienice

PostWysłany: Czw 15:41, 29 Kwi 2010    Temat postu:

a prubowałes zalac jej strzykawką pod swiece moze benzyna niedochodzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Czw 18:09, 29 Kwi 2010    Temat postu:

gaznik był zakładany i cziszczony 3 tygodnie temu . a paliwo dochodzi bo swieca mokra jest . a tak sobie teraz pomyślałem ze moze simering od strony sprzeła puscił i lewego powietrza dostaje ???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Czw 18:40, 29 Kwi 2010    Temat postu:

na bank zle ustawiony zapłon
to nic ze masz tak jak powino sie ustawic jak to pisza na internecie. sprobój przesunac zapłon troszeczke w prawo a jesli nie odpali to w lewo powinien w pewnym momencie zapalić . Przynajmniej ja tak miałem . na swiecy zmniejsz do 0,3mm (przerwe) i na platynkach 0,4mm . najlepiej nie baw sie kopka tylko z pycha go bierz . jak cos to pisz na gg .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Czw 18:47, 29 Kwi 2010    Temat postu:

dobra jutro sie z tym troche pobawie i zobaczymy co bedzie dalej .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Pią 5:27, 30 Kwi 2010    Temat postu:

Moim zdaniem musisz go troche popchac i przejechac tak z 10 km jak on na dotarciu jest jak u siebie zmienialem cylinder itp to pchalem go 2 dni a jak odpalil jechalem trase i na 3 dzien juz z kopki Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Pią 12:54, 30 Kwi 2010    Temat postu:

ja ten cylinder i tłok to to zmieniałem juz około miesiąc temu i wszystko było ok . co do ustawienia zapłonu to sie dzis troche z tym pobawiłem i nic z tego nie wyszło . jak było tak jest . nie wiem juz nie mam siły do tego silnika . . .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Pią 13:39, 30 Kwi 2010    Temat postu:

kurde ciężka sprawa . A sprawdzałes stan cylindra ,tłoka ,pierscionków ? Może cos ci wpadło i porysowało cylider .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamil12345121
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: kozienice

PostWysłany: Pią 15:26, 30 Kwi 2010    Temat postu:

a wogule ma on spręzanie nic nie kichnie nie pruchnie dłuzszy kawałek sprubuj go pchnąc z górki jakies skoro muwisz ze paliwo dochodzi i z zapłonem tez sie bawiłes to wszysko na to wychodzi ze niemasz spręzania

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Sob 11:54, 01 Maj 2010    Temat postu:

dobra sprawa rozwiazana przerywacz zmieniłem i jeszcze raz na na nowo ustawiłem zapłon i narazie chodzi . tylko nie wiem czemu nie chciało to chodzic na tym starym przerywaczu. iskra była ok . . . no ale nic dałem drugi jest ok . dzieki wszystkim za odpowiedzi .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Sob 12:58, 01 Maj 2010    Temat postu:

A tsk dla jasnosci moze na tamtym przerywaczu iskra byla niby ok a jak wkrecisz swiece to gubi iskre w glowicy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Sob 18:33, 01 Maj 2010    Temat postu:

wiesz to było bardzo mozliwe . najwazniejsze ze sie znalazło usterkę i ze jest ok Smile pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin