Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
gaśnie przy niewielkiej predkości

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sid1234
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:10, 08 Maj 2011    Temat postu: gaśnie przy niewielkiej predkości

Witam. Mam pewien problem... A chodzi mi o to że przy niewielkiej prędkości dajmy na to 10km/h gdy użyje sprzęgła motor gaśnie... W czym problem?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubas101
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 778
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Okolice Grudziądza

PostWysłany: Nie 10:47, 08 Maj 2011    Temat postu:

Przy takiej prędkości Jawka się ledwo kula. Podwyższ sobie obroty jałowe (śruba między dyszami). Pewnie jak jedziesz z taką prędkością to szarpie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sid1234
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 12:37, 08 Maj 2011    Temat postu:

Nie szarpie. Tylko jak mam 1 bieg to gdy nacisne sprzegło to jawa mi gaśnie Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubas101
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 778
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Okolice Grudziądza

PostWysłany: Nie 13:03, 08 Maj 2011    Temat postu:

A z jałowych obrotów (ale nie jadąc tylko przy przegazowaniu) wkręca się od razu płynnie czy ma taki moment zadławienia i potem jest już dobrze? Jeśli tak jak mówię to skoryguj położenie platynek (zmniejsz przerwę między stykami). Czy to dzieje się tylko na pierwszym biegu za każdym użyciem sprzęgła?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sid1234
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 16:31, 08 Maj 2011    Temat postu:

tak na pierwszym biegu. Nic nie tarpie po prostu gaśnie jakbym go stacyjką zgasił, tylko że za pomocą sprzegła.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Nie 21:00, 08 Maj 2011    Temat postu:

a bez gazu możesz jechać na jedynce? tylko na jedynce po wciśnięciu sprzęgła gaśnie? sprzęgło działa prawidłowo?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sid1234
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 13:51, 11 Maj 2011    Temat postu:

Wyregulowałem sprzegło i teraz jest ok. Temat do zamkniecia

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin