Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
cylinder po szlifie[POMOCY]

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Sob 19:48, 12 Sie 2006    Temat postu: cylinder po szlifie[POMOCY]

witam
jest tak sprawa:
założyłem nowy tłok i cylinder po szlifie
zalałem paliwem i chciałem docierać lecz motor odpala za 5 razem pochodzi ale jak zgasze to już go nie odpale wykręcam świece jest mokra daje inną iskra jest niebieska lecz motor w ogóle nie chce zaczaić nie wiem co zrobić POMOCY
Ps.czy po założeniu nowego tłoku trza odpoczątku ustawiać zapłon??
Powrót do góry
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Sob 20:13, 12 Sie 2006    Temat postu:

Witam.
Zapłon zawsze warto sprawdzić Wink ale pokombinuj ze świecami o róznej wartości cieplnej.
Pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sir_headly
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 1096
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Tomaszowa Lubelskiego

PostWysłany: Sob 20:46, 12 Sie 2006    Temat postu:

A ja bym radził pokombinować z ustawieniem iglicy-opusć ją, bo widocznie do cylindra dostaje sie za dużo paliwa i go zalewa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Nie 9:21, 13 Sie 2006    Temat postu:

ustawiałem jak się da ale czemu raz odpali a potem nawet jka zmienie świecę to nie chce zaczaić czy to wina źle ustawionego zapłonu??
Powrót do góry
sir_headly
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 1096
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Tomaszowa Lubelskiego

PostWysłany: Nie 10:02, 13 Sie 2006    Temat postu:

Najprawdopodobniej. A iglicę najlepiej ustawiać jak już jest zapłon dobrze ustawiony.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Nie 10:05, 13 Sie 2006    Temat postu:

iglicę na który rowek dać na najniższy??
Powrót do góry
sir_headly
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 1096
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Tomaszowa Lubelskiego

PostWysłany: Nie 10:39, 13 Sie 2006    Temat postu:

Jesli masz odblokowaną Jawkę albo jakiś inny tuning techniczny po proponuje na 3 od góry. W innym wypadku na 2. Ale musisz sprawdzić to sam-czy nie zalewa świecy, jaki ona ma kolor po jakimś czasie itp.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Nie 11:10, 13 Sie 2006    Temat postu:

OK i jeszcze jedno jaka mieszanka ma być jak siędociera motor(1Confused)
a z tą iglicą spróbuje
Powrót do góry
sir_headly
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 1096
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Tomaszowa Lubelskiego

PostWysłany: Nie 12:10, 13 Sie 2006    Temat postu:

To zależy-ile ludzi, tyle opinii. Ja na dotarciu robiłem mieszankę w stosunku 1:25.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Czw 12:37, 17 Sie 2006    Temat postu:

Oki chłopaki udało mi się odpalić jawę byłą to wina kompresji która uciekała
Mam pytanko
czy to jest normalne podczas docierania że motor jak się nagrzeje nie można go odpalić i trza czekać do ostygnięcia?
bo jechałem sobie normalnie zatrzymałem motor po pewnym czasie silnik był gorący lecz już nie mogłem go potem odpalić czego to wina
Powrót do góry
miki1002
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódź

PostWysłany: Czw 15:13, 17 Sie 2006    Temat postu:

może być to wina kondensatora i świecy która ma złą ciepłotę ( powinna być iska f80), ja lałem tylko przez pierwsze tankowanie 1:25 a potem 1:35-30, mi na dotarciu zawsze palił na ciepłym i zimnym , tylko teraz wymieniłem przerywacz, kondensator i świece i chodzi jak brzytwa i z pierwszego pali

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin