Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Cieknący olej, brak sprzęgła, brak gazu

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PaLi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pią 18:48, 04 Cze 2010    Temat postu: Cieknący olej, brak sprzęgła, brak gazu

No więc wczoraj i dzisiaj troche grzebałem przy motorze (Ogar 200). Zmieniłem simering, ten z pod prawej pokrywy. Wymieniłem olej, przeczyściłem gaźnik. Pomalowałem i ruszyłem. Odpaliłem na pych, 2. Powoli sie rozpędzał. Dojechałem do zakrętu, na sprzęgło i nic. Po przednim hamulcu, do tego na 2 szlauchach. Ogar upadł i zawył. Zdjąłem szybkim ruchem fajkę i zaciągnąłem do stodoły. Po paru minutach pod ogarem była mała plama oleju

0 reakcji na gaz, nie odbija. tak samo sprzęgło

Co moglem zrobić źle? Czy z tą linką gazu, to wina umieszczenia w gaźniku?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sthil
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Cze 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:06, 04 Cze 2010    Temat postu:

prawdopodobnie ci iglica nie wpada w tą dziurkę w gaźniku ,musisz ściągnąć tą rure od filtra i zobaczysz Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PaLi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pią 20:39, 04 Cze 2010    Temat postu:

Racja, problem z gazem naprawiony. Miałeś rację. Sprzęgło również się cudownie uzdrowiło. Teraz mam problem z iskrą. Wcześniej wymieniłem kondensator. Chciałem spróbować ze starym, ale już dzisiaj za ciemno.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sthil
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Cze 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 5:12, 05 Cze 2010    Temat postu:

a zapłon dobrze ustawiony? posprawdzaj wszystkie przewody . fejke kabel do fajki,może kondensator zły lub cwka prondu nie `łapie, Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PaLi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Sob 8:19, 05 Cze 2010    Temat postu:

Zapłonu nie ruszałem, wcześniej był w miarę dobrze. Próbowałem na 2 kondensatorach. Sprawdzę teraz kable i kabel od fajki...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sthil
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Cze 2010
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 6:59, 06 Cze 2010    Temat postu:

i jak ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PaLi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie 16:28, 06 Cze 2010    Temat postu:

Iskra cudem wróciła, przy zapłon ie pomógł mi wujek i odpalił na kopa! Pojeździłem i zauważyłem, że sprzęgło znikło. Próbowałem wkręcać śrubkę od regulacji, ale nic nie dało. Do tego kopka zacięła się kompletnie. Chodzi tylko lekko do tyłu. Jedno naprawiam, psuje się drugie Smile No ale tak to już jest z tymi Ogórami. Biorę silnik do siebie do domu, bo nie mieszkam na wsi, tam gdzie jest Ogar. Rozpołowię silnik i zobaczę co się tam dzieje.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bergu
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 649
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Rybnik

PostWysłany: Nie 18:35, 06 Cze 2010    Temat postu:

w gaźniku radził bym ci opuścić iglice o 1 ząbek bo gdy ci wyskoczy z dziurki np w korku to miło nie będzie


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bergu dnia Czw 12:57, 29 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PaLi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie 20:50, 06 Cze 2010    Temat postu:

Iglicę mam ustawioną na 2 rowku od dołu, więc ustawić na 3, czy na 1?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bergu
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 649
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Rybnik

PostWysłany: Pon 5:29, 07 Cze 2010    Temat postu:

3 od dołu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bergu dnia Czw 12:55, 29 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidadidadi
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowa Karczma

PostWysłany: Pon 13:07, 07 Cze 2010    Temat postu:

tylko teraz gdzie znowu jest dół a gdzie góra? bo nie dawno sie ktośkłócił o to i ja sam nie wiem, może najlepiej jak ktoś da zdjęcie iglicy i podpisane gdzie góra a gdie dół

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PaLi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 148
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pon 13:36, 07 Cze 2010    Temat postu:

Dół to tam, gdzie się kończy, a góra to tam, gdzie się zwęża. Oto mały schemat


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin