Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
brak paliwa??
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
drzazga
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kuźnia raciborska

PostWysłany: Pon 5:40, 16 Cze 2008    Temat postu: brak paliwa??

witam. moja Kaczucha nie chce wchodzić na wysokie obroty. W momencie przyspieszania od razu zaczyna gasnąć. Sprzawdzałem już chyba wszystko. Dopływ powietrza w porzo, gaźnik przeczyszczony. Obroty i zapłon ustawione. Tak jakby paliwo nie dochodziło ale podgiąłem blaszkę do góry i dalej to samo. Pomóżcie bo ja już nie wiem co to może być...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
simba71
Nowy
Nowy



Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon 6:34, 16 Cze 2008    Temat postu:

Może za dużo podgiąłeś blaszkę.

Nie masz czasem syfu w baku może kranik ci zapchało i słabo benzyna dochodzi i kiedy chcesz wkręcić na obroty to po prostu jest jej za mało :/


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
drzazga
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kuźnia raciborska

PostWysłany: Pon 7:05, 16 Cze 2008    Temat postu:

kranik czysty jest. A blaszka dobrze pogięta chyba. a czy jest coś takiego jak regulacja dopływu powietrza?? tak myślę że może zamiast paliwa to pompuje za dużo powietrza...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
macq
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Pon 8:05, 16 Cze 2008    Temat postu:

drzazga napisał:
kranik czysty jest. A blaszka dobrze pogięta chyba. a czy jest coś takiego jak regulacja dopływu powietrza?? tak myślę że może zamiast paliwa to pompuje za dużo powietrza...
Nie ma, natomiast zobacz czy się nie wiesza iglica, oraz czy nie dostaje lewego powietrza (np miedzy kolankiem, a cylindrem)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 15:58, 16 Cze 2008    Temat postu:

A jak nie dostaje lewego powietrza warto sprawdzic czy wszystko bedzie dobrze gdy wyjmiesz korek z baku. Z prawa fizyki jasno wynika, ze nie moze on byc szczelny...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lewon14
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 70
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bukowo

PostWysłany: Czw 18:40, 19 Cze 2008    Temat postu:

spróbuj wyczyścić dyszę wolnych obrotów

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
drzazga
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kuźnia raciborska

PostWysłany: Pią 5:47, 20 Cze 2008    Temat postu:

już sprawdzałem chyba wszystko ;/ dysze przeczyszczone, gaźnik też, śrubki podokręcane więc lewego powietrza nie dostaje. iskra też jest ok. pomóżcie błagam bo normalnie na sobotę muszę jeździć. Jestem teraz jak bez ręki. a iglica też jest ok.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hary94
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 490
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pieruszyce

PostWysłany: Pią 9:54, 20 Cze 2008    Temat postu:

Mysle sobie nad zaplonem... Jak jest zle ustawiony to gdy sie rozgrzeje nie wchodzi na obroty a z drugiej strony zaupelnie mi to nie pasuje... Rozumiem ze lapie mula na wysokich obrotach... W takim razie daj iglice na wyzszy rowek, poniewaz moze ja zalewa... Rozgrzany silnik potrzebuje mnie paliwa...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
drzazga
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kuźnia raciborska

PostWysłany: Pią 10:30, 20 Cze 2008    Temat postu:

to chyba też nie to... igła jest na drugim rowku od góry. przestawiałem wczoraj z 3 czyli dostaje więcej paliwa i dalej to samo. a jak przestawie na 3 spowrotem to nic się nie zienia. już to próbowałem. Myśle kurde nad tłumikiem. już chyba ze 30 lat nie czyszczony. czy to ma jakieś znaczenie??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hary94
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 490
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pieruszyce

PostWysłany: Pią 13:58, 20 Cze 2008    Temat postu:

jesli slabnie to oczywiscie ze ma znaczenie!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
drzazga
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kuźnia raciborska

PostWysłany: Pon 6:28, 23 Cze 2008    Temat postu:

Dobra chłopaki. Nie wiem co było przyczyną bo przeczyściłem ponownie gaźnik, cały wydech z kolankiem i ciśnie do przodu jak powalona Wink
Teraz to jest szaleństwo!!!!!!!!;]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
drzazga
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kuźnia raciborska

PostWysłany: Śro 7:43, 25 Cze 2008    Temat postu:

no to kolejny problem! Powtórka z rozrywki. Zaś to samo. Na luzie obroty jak szalone a na biegu gaśnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Śro 8:35, 25 Cze 2008    Temat postu:

Albo za duzo paliwa dostaje, albo za bogata mieszanka i ci na biegu swiece zalewa. A teraz takie pytanie jak silnik pracuje na luzie mozesz rozmawiac z druga osoba? MOj wskaznik pomiaru halasu;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 15:06, 25 Cze 2008    Temat postu:

a masz filt paliwa miałem coś bardzo podobnego a może i to samo dałem filt paliwa od wsk"i i chodzi bardzo ładnie,
PS miałem od malca to szła jak szzalona ale zdjołem bo koles mi mówił że od malca nie przepuszcza oleju i idzia sama bena nie wiem dałem od wsk"i i chodzi ładnie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartezz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 825
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Śro 18:34, 25 Cze 2008    Temat postu:

a może to pływak w mojej jawie miałem to samo i to była wina pływaka

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin