Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak iskry.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Pon 16:56, 12 Paź 2009    Temat postu: Brak iskry.

Zawsze sam robiłem ogara, ale teraz nie mogę sobie poradzić więc prosze o pomoc.

Mój ogar palił tylko na pycha bo były źle ustawione platynki. Iskra była wtedy bardzo mała. Ostatnio ustawiłem sobie dobrze platynki że raz nawet zapalił mi na mniej jak połowa kopnięcia, iskra minimalnie większa. Zrobiłem rundkę po wsi przyjeżdżam i za chwile nie chce zapalić. Patrze czy jest iskra. Nie ma :/. Zobaczyłem czy wszystkie kabelki podpięte i stacyjka nie wyłączona i wszystko było ok. Dzisiaj wziąłem od kolegi: cewkę zapłonową i butelkową i kondensator (działa jego ogar) i dalej nie było iskry. Skręciłem spowrotem swoje rzeczy i sprawdziłem czy ma iskre i dalej eni było. W fajce kopie. Iskry nie ma na platynkach i na świecy.
Opiszę troche dokładniej moment padnięcia.
Przyjechałem z przejażdżki po wsi i wykręcam świecę, była brudna. Za chwile patrze iskre i nie było. Często miałem tak, że świece działały mi 3 dni a potem nie miały iskry. Na innych coś tam migało. I tak sprawdzałem po kolei, wkręciłem jakąś inną spróbowałem zapalić i nic z tego. Wykręcam i patrze iskre a tu nie ma. Tak nagle zniknęła (była mała zawsze).
Chyba to wszystko

Czy wie ktoś jaka jest przyczyna, że w fajkę kopie a na świecy nie ma iskry??


Liczę na rzetelność. Dzięki!!



p.s cewka ma przejechane około 3,5k km (od nowości, ale ogar stał tak z 10-15 lat), kondensator nowy (Made in Czech Republic, platynki nowe (polskie :/)


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez sniiKe dnia Pon 16:57, 12 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pon 17:08, 12 Paź 2009    Temat postu:

a prąd w fajce masz?? ja bym stawiał na zapłon

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Pon 17:12, 12 Paź 2009    Temat postu:

kopie w fajce Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Pon 17:35, 12 Paź 2009    Temat postu:

wyczyść cewkę zapłonową w bęzynie i wysusz i magneto też i potem zobaczymy i wyczyść styki przerywacza i platynki na 0.4mm Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Pon 17:42, 12 Paź 2009    Temat postu:

platynki mam na większej przerwie bo na 0.4 mi nie chodzi. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Pon 17:46, 12 Paź 2009    Temat postu:

najpierw idź wyczyść cewkę zapłonową i magneto a na innej świecy patrzałeś na świecy przerwa też gdzieś z 0.5mm Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Wto 18:39, 13 Paź 2009    Temat postu:

Mała pomyłka, paredziesiąt metrów od domu mi zgasł na sprzęgle. Gdy odpaliłem to mogłem dać pełną manetkę gazu i nic nie było, a gdy wcisłem sprzęgło to gasł. I tak ciągle. Więc dopchalem do domu i zobaczylem iskre i była a za chwile nie było...

Dzisiaj nic nie robiłem bo czasu nie miałem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin