Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
błagam o pomoc
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Sob 19:17, 02 Wrz 2006    Temat postu: błagam o pomoc

nie wiem czy taki temat był a jak był to sorki

mam powazny problem . mam prad ale nie mam iskry na swiecy a juz 3 sprawdziłem równiez kondensator wymieniłem (czy to moze byc wina platynek )
<lol> pozdro dla wszystkich


komar ,simson ,jawka ,
Powrót do góry
Jawkowicz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Lip 2006
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Sob 19:39, 02 Wrz 2006    Temat postu:

Właśnie mam taki sam problem, który dziś się zaczął. Również proszę o pomoc. Pozdrawiam[/url]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sir_headly
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 1096
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Tomaszowa Lubelskiego

PostWysłany: Sob 20:41, 02 Wrz 2006    Temat postu:

Kordian, zmień tytuł swojego tematu, zgodnie z zasadami zawartymi w ogłoszeniu.
Co do problemu to sprawdź wszystko, począwszy od świecy, czyli świecęWink, kabel wysokiego napięcia (nowy nie jest drogi), cewkę butelkową, instalację....


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kojot
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 2473
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Barcice

PostWysłany: Sob 21:23, 02 Wrz 2006    Temat postu:

moze byc to wina platynek moze nie masz przerwy na platynkach albo sa zabrudzone. sprawdz czy prad na cewke butelkowa idzie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
byrcz17
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 29 Sie 2006
Posty: 147
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów

PostWysłany: Pon 9:40, 04 Wrz 2006    Temat postu:

moim zdaniem to wymin cewke butelkowa i poprowac od niej kabel wysokiego napiecia i powinno chodzic. ja tak zrobiłem i mi jawka zaczela palic od pierwszego kopa Very Happy Very Happy albo sprawdz wszystko pokoleji tak jak napisal sir_headly!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
miki1002
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódź

PostWysłany: Pon 9:45, 04 Wrz 2006    Temat postu:

na bank masz żlz kolejnośc kabelków tamna przerywaczu, najpierw przerywacz, potem taka podkaładk kwadrawota ( kabel przerywacza musi być odizolowany od kabla kondensatora lub cewki,) potem kabel kondesatora cewki, i wszytsko bedzie git, włąsnie sparwdź fajke czy ma obieg, najlepiej miernikiem elektyczynym, potem kabel i iskra musi być

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
misiek-jawa
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Cze 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 11:18, 04 Wrz 2006    Temat postu:

witam mój kolega miał bodobny proble i to były platynki <młoteczek i kowadełko>kupił nowe i działa zobacz te platynki pozdrawiam Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ozzi99
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Pon 11:55, 04 Wrz 2006    Temat postu:

Miałem ten sam problem co wy Sad . Sprawa jest prosta ja musiałem w końcu wymienic cewkę zapłonową w isrowniku (cena ok.16zł) i główną cewkę ta co jest od świecy (cena ok. 35 - 40zł) i problem przestał istniec Laughing . Warto taż sprawdzic kabel wysokiego napięcia. Powodzenia Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pon 12:11, 04 Wrz 2006    Temat postu:

dzieki chłopaki dzieki waszym porada udało mi sie zlokalizowac problem były to platynki macie wszyscy duze piwo <lol>
Powrót do góry
Jawkowicz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Lip 2006
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Pon 13:57, 04 Wrz 2006    Temat postu:

Ja dzisiaj to naprawiłem. Problem był taki, że nakrętka mocująca te styki(młotek, kowadło, kabelek kondensatora itd.) się poluzowała i kabelek od kondensatora(w tym przypadku jak kondensatora to i cewki zapłonowej i kabelek do cewki w.n) zwierał się z masą, a to jest zabronione Wink . Pozdrawiam Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Danek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 05 Wrz 2006
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Nie 18:06, 10 Wrz 2006    Temat postu:

WItam!!Koledzy pomóżcie mi ..SadSad zmieniłem platynki zmieniłem kondensator wszystko na nowe.... a ni ema iskry nawet na platynkach:(SadSad czy może to być wina CEWKI zapłonowej (pod bakiem)??? prosze o pomoc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kojot
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 2473
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Barcice

PostWysłany: Nie 18:10, 10 Wrz 2006    Temat postu:

moze byc wina ale sprubuj zmienic fajke ze swieca

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Danek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 05 Wrz 2006
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Wto 19:07, 12 Wrz 2006    Temat postu:

Zmieniałęm, nowe platynki mam kondenstaory 2 juz dałem nowe a iskry jak nie było tak nie ma:/ nawet jak dostykam kabelki od cewki to nie iskrzy a powinno:/ miałem to samo w WSK ale przeczyscilem iskrownik i było ok ale iskra była n aprzerywaczu//a w jawce czysciłem mwchanik mi mowił zeby zobaczyc czy iskrzy z magneta (cewek) to iskrzyło ale z kabelków z cewki (pod bakiem)nie to, mi powiedizął zebym zobaczył czy sie cos ni epoluzowało czy kabelki sie gdzies nie pourywały ale nie wszystko jest ok tak mi sie wydaje:) mozer wy bedziecie wiedzeć co jej sie stało. Ona chodziła wszystko sie dąło nia zrobić nie to ze stała tylko jezdziłem nią ze 2-3miechy gosc mi ustwoił zapłon to jawka chodziła jak dziki OGIER. normalnie ja zgasiłem a na drugi dzien to tylko chwytała ale juz potem nic kaplica... proszę pomóżcie...Smile:jak co to moje gg 1821918

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Danek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 05 Wrz 2006
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Wto 19:56, 12 Wrz 2006    Temat postu:

Panowie dowiediząłem się ze cos jest nie tak z cewka za magnetem..... ale co wy jeszcze sądzicie o tym co się moglo stac pomozcie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sir_headly
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 1096
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Tomaszowa Lubelskiego

PostWysłany: Wto 20:11, 12 Wrz 2006    Temat postu:

Oj Danek, Danek... Za pisanie post apod postem - ostrzeżonko. Jak poprawisz te posty, to się zgłoś do mnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin