Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Biegi

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bąbel
Nowy
Nowy



Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: koniecpol

PostWysłany: Sob 19:10, 27 Lut 2010    Temat postu: Biegi

witam. Jestem nowym użytkownikiem ogara jak i tego forum.
chciałbym sie czegoś od was dowiedzieć .
Kupiłem ogara 200 z 3 biegam:D w częśćiach złożyłem wszystko jest prawie ok ;p
po odpaleniu jest GIT gdy chciałem wrzucić bie cieżko weszedł ale wszedł...po wyjechaniu z garażu i gdy chciałem zmienić bieg nie mogłem nie da sie go zmienieć ani też wyluzować i tu jest ten problem prosze o pomoc co jest nie tak.....
Z góry dziekuje


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafitychy
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy

PostWysłany: Sob 20:20, 27 Lut 2010    Temat postu:

skrzynie sam skaładałeś może coś źle złożyłeś albo masz uszkodzony automat zmiany biegów

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bąbel
Nowy
Nowy



Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: koniecpol

PostWysłany: Nie 9:21, 28 Lut 2010    Temat postu:

Skrzynie sam skłądałem ale wszystko powinno być ok?, nie wiem:(

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przemo
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 1637
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Ryki( Lubelskie )

PostWysłany: Nie 9:32, 28 Lut 2010    Temat postu:

Znajdź schematy silnika wszystkie. Rozbierz go i składaj ponownie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kry$tian
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zamość

PostWysłany: Nie 10:35, 28 Lut 2010    Temat postu:

Na youtube masz filmik jak poprawnie złożyc skrzynie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Nie 17:14, 28 Lut 2010    Temat postu:

Koledzy rację mają, winą jest pewnie złe ułożenie no tych, wyleciało mi... łopatek do zmiany biegów jak i samego automatu, a może się po po prostu zaciął, zdarza się. Pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Nie 19:39, 28 Lut 2010    Temat postu:

A może masz nie dokręcony automat, czasem mocne dokręcenie go pomoaga.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pionek200
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lębork

PostWysłany: Nie 19:50, 28 Lut 2010    Temat postu:

ja tak miałem ciężko bieg wchodził to mocno wcisnełem i automat sie przegioł i nic sie nie dało zobić ale tak zeby było tanio rozebrałem go wyprostowałem sprawdziłem czy dobrze działa;d i poskładałem i latam do dziś nic z tym nie zrobisz musisz rozebrać silnik kupić nowy automat albo zrobić tak jak ja ;d i sprawdż czy skrzynie masz dobrze złozoną czy nie filmik jest na youtube;d

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bąbel
Nowy
Nowy



Dołączył: 27 Lut 2010
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: koniecpol

PostWysłany: Pon 15:50, 01 Mar 2010    Temat postu:

Biegi po prostu sie zacieły.
Gdy zdenerwowałem sie i i uderzyłem w wajche od biegu bieg wszedł i jest teraz ok.
tylko teraz mam jeszcze taki problem ogarek odpali za 10 razem chodzi na wolnych obrotach ale na wysokie nie chce wejśd pomóżcie co może być nie tak gaźnik czyściłem..A i platynki iskrzą jak nie wiem...I pro po zapłonu nie umiem ustawić składam tak jak było zaznaczone:D


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 18:43, 01 Mar 2010    Temat postu:

A jak chcesz dać wyższe obroty to tak przerywa i nie chce się wkręcić?! Jeżeli tak to musisz koniecznie wymienić kondensator i wyregulować zapłon(w dziale tutorial), przy okazji możesz wymienić świecę. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin