Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
3bieg w ogarze :/
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kapucha
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Sob 10:55, 01 Wrz 2007    Temat postu: 3bieg w ogarze :/

Wyskakuje mi 3 bieg w moim ogarze :/ nie wiem od czego zaczac . prosze o pomoc !

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rasta
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:31, 01 Wrz 2007    Temat postu:

Pewnie masz zużyte ,albo wyłamane zęby "...Cechą charakterystyczną przy wypracowanych wielowypustach i kłach kół przesuwnych jest zwiększona głośnośc mechaniczna oraz SAMOCZYNNE WYŁĄCZANIE się biegów. Pojawienie się w skrzynce biegów stuków oznacza oznacza ,że nastąpiło wykruszenie lub wyłamanie zębów..." , "...Uszkodzenie jednego koła powoduje koniecznośc wymiany pary kół współpracujących..." Obsługa i naprawa mot.Romet

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jawkowicz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Lip 2006
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Sob 13:50, 01 Wrz 2007    Temat postu:

Możliwe, że zmieniacz zużyty. Nie obejdzie się bez rozbiórki silnika Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kapucha
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Sob 16:59, 01 Wrz 2007    Temat postu:

To pewnie musze kupic nowy automat do zmiany biegow??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jawkowicz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Lip 2006
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Sob 18:57, 01 Wrz 2007    Temat postu:

Najsampierw musisz sprawdzić co dokładnie jest, później kupuje się cokolwiek Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
double-bart
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 39
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: tarnowskie góry

PostWysłany: Czw 20:55, 06 Wrz 2007    Temat postu:

wymiatacz ma racja zmieniacz pier*olna, a nie zadne zeby bo one nie maja nic do tego Wink jak bedziesz rozbierał silnik to sprawdz czy wałki sie nie pokrzywiły Wink pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hawk
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 7:08, 07 Wrz 2007    Temat postu:

Ten sam miałem problem.Sad myślałem ze coś z śilnikiem jest nie tak , a jednak wyrególowałem dobrze sprzęgło i działa \!!Smile
Powodem było złe wyregulowane sprzęgło.
przy deklu wkęciłem na maxa śróbkę a na sterze mniej wiecej na środku biegi elegancko zaczeły wchodzićSmile POZDRAWIAM Cool Arrow


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
czarny
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 220
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Pią 16:11, 07 Wrz 2007    Temat postu:

ja mialem poluzowany automat doktec i powiedz czy pomoglo

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kapucha
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Pią 22:25, 07 Wrz 2007    Temat postu:

tEraz to juz wogle mi chyba cala skrzynia poszla . jedynka wchodzi elegancko a 2 i 3 nie ma juz wogle . po porstu nie wchodzo. moze cos sie zblokowalo lub cos . prosze o pomoc. jak rozbiore silnik to jeszcze cos dopisze dokladniej , pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adrik92
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 8:14, 08 Wrz 2007    Temat postu:

jesli wchodzi tylko 1 to cos poszlo ci w automacie do zmiany biegow.. musisz rozebrac go i zobaczyc co go boli Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 18:44, 08 Wrz 2007    Temat postu:

nic nie poszło, automat od góry trzymają 2 sruby i wystarczy je dokręcić i biegi bedą elegancko wskakiwać

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kapucha
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Pon 19:30, 10 Wrz 2007    Temat postu:

Czy to tem sruby na sorezynach cos ie je zdjemuje jak ise chce wymienic tarcze sprzeglowe??Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cartman
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Pionki

PostWysłany: Pon 20:04, 10 Wrz 2007    Temat postu:

Kompletnie nie wiem o co Ci chodzi... pisz po polsku...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Wto 7:24, 11 Wrz 2007    Temat postu:

Człowieku jak chcesz dokręcić automat biegów to nie ruszasz nic w sprzęgle, spróbuje ci to wytłumaczyć: U góry silnika na jego środku jest takie "coś" Very Happy Jedną śrubkę masz w takim czyms owalnym, a do drugiej masz normalny dostęp. Bierzesz płaski śrubokręt i dokręcasz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kapucha
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Śro 13:12, 19 Wrz 2007    Temat postu:

juz z biegami wszstko OK. Tylko teraz jest taki problem ze mi sprzeglo nie lapie.lapie tylko troche . co moze byc nie tak?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin