Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
romet ogar 200 problem ze spadkiem mocy na ciepłym silniku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dominik1997.1997
Nowy
Nowy



Dołączył: 20 Mar 2016
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 12:17, 20 Mar 2016    Temat postu: romet ogar 200 problem ze spadkiem mocy na ciepłym silniku

witam mam problem ze swoim ogarem 200. a mianowicie na zimnym silniku ogarek wkręca sie na obroty normalnie bez problemu , ale po rozgrzaniu w czasie jazdy na 3 biegu już ma problem . ale gdy poczekam chwilkę żeby sobie pochodził na wolnych obrotach i go przegazuje z kilka razy wszystko wraca do normy tak jak powinno być, ale gdy ujadę kawałem już jest nie tak jak być powinno . sprawdzałem już chyba wszytko min. gaźnik ustawiony książkowo , zapłon co do milimetra (pali mi od kopa czy ciepły czy zimny), nowe platyny , kondensator , świeca , przewód wysokiego napięcia , fajka , instalacja elektryczna , cewka butelkowa , tłumik ni zapchany , wszystko uszczelnione tak jak powinno być . ostatnio nawet zakupiłem nowy cylinder z tłokiem i pierścieniami firmy almot zapłaciłem za to 200zł . nowe uszczelniacze na wale , nowe łożyska na wale i skrzyni . po prostu nie wiem już co dalej robić pomocy !!! . z góry dziękuje za każde sugestie . a i żeby nie było nie jestem jakim małolatem który katuje swój sprzęt , jetem pasjonatem który jeździ okazyjnie w niedzielę Smile . i jeszcze dodam że przeczytałem wszystkie wątki na ten temat i żadne się nie sprawdził .

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Dominik1997.1997 dnia Nie 12:19, 20 Mar 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mac
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 441
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon 21:39, 21 Mar 2016    Temat postu:

Witamy na forum. Myślę, że Twój problem pasuje bardziej do działu usterki. Moim zdaniem problem ewidentnie związany jest z przegrzewaniem silnika. Objawy pasują do puchnięcia tłoka, ale te almotu są raczej dobrej jakości. Ile kilometrów przejechałeś od założenia nowego tłoka i cylindra?
Spróbuj też dać większą dawkę paliwa na gaźniku, będzie się mniej grzał


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dominik1997.1997
Nowy
Nowy



Dołączył: 20 Mar 2016
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:46, 22 Mar 2016    Temat postu:

ta usterka miała miejsce jeszcze przed wymianą cylindra i tłoka właśnie myśleliśmy że to od tego tak on dziwnie pracuje , więc zakupiłem zestaw almotu ale nie dało to poprawy w pracy silnika

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin