Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Swiece Ogar 200

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dragon in the Blue Sky
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 162
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zachodniopomorskie

PostWysłany: Śro 14:36, 22 Lip 2009    Temat postu: Swiece Ogar 200

Witam. Mam maly problem z Ogarem 200 - przepala mi on swiece, obojetnie jaka i obojetnie jak jezdze. Na jednej swiecy zrobie okolo 20 km, potem Ogar nagle przestaje miec zaplon, tak jakby benzyny zabraklo. Siwece maja iskre, mam tez nowy kabel wysokiego napiecia, fajke i kondensator, dobrze ustawiony zaplon, strara mam cewke zaplonowa i butelkowa. Swiece wkrecalem do innego Ogara 200 i normalnie palil, a na moim nie ma zaplonu. Dodam tez, ze swieca ma dobre spalanie, olej w benzynie to Orlen 2T Semisynthetic, w proporcji 1:40.
Czy to wina cewki butelkowej?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 17:02, 22 Lip 2009    Temat postu:

a jak Ci tak zdechnie to jaki kolor ma elektroda świecy? myślę że to nie wina cewki ale jak masz mógł byś podmienić, miałem coś bardzo podobnego i tez po 20km mi świece padały a winny był przestawiający się zapłon, tzn na początku mi się opóźniał to go przyspieszałem co jakiś czas ale w końcu zabrakło miejsca do przyspieszenia(cewka zapłonowa oparła się o ściankę koło zębatki zdawczej) to wymontowałem krzywkę i przekręciłem ją w prawo po czym zapłon mi się przyspieszał (tylko że na przyspieszonym nie padały mi świece) to zobaczyłem w jakim stanie są podkładki na śrubach iskrownika a te podkładki sprężynujące były zmiażdżone to je poodginałem to w jedna to w drugą stronę aż w końcu zaczęły sprężynować i moje problemy się skończyły.
Mam nadzieje że Ci to pomoże Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dragon in the Blue Sky
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 162
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zachodniopomorskie

PostWysłany: Śro 17:25, 22 Lip 2009    Temat postu:

To nie wina zaplonu, nie przemieszca mi sie. Wyczytalem z instrukcji Jawy, ze powinieniem miec cewke 6V, 02-9210.30, a ja mam cewke 8V z numerami 443 212 210 300. Czy te 2 volty moga palic swiece?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 17:28, 22 Lip 2009    Temat postu:

nie ja też mam 8V i jeździ a znam gościa co jeździł na cewce 12V od simsona i jakoś wszystko chodzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kamil vel Ogar 200 :P
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 30
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 20:55, 22 Lip 2009    Temat postu:

A masz suchy iskrownik? u mnie przez to nie chciał palic bo miałęm cały mokry Razz a po jakims czasie udaje ci sie go uruchomić?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Czw 8:12, 23 Lip 2009    Temat postu:

bazalt mi na przyśpieszonym zapłonie spawało elektrody Smile a co do tematu to jest zdaje się że kończący swój "żywaot" kondensator.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dragon in the Blue Sky
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 162
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zachodniopomorskie

PostWysłany: Czw 11:34, 23 Lip 2009    Temat postu:

Dla Kamil vel Ogar 200 Razz - nie daje sie zapalic, trzeba wymienic swiece, wtedy od pierwszego kopa pali. Dla plusminus - kondensator wczoraj wymienilem, nadal mi swiece padaja jak muchy...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Czw 11:38, 23 Lip 2009    Temat postu:

Dragon miałem dokładnie to samo,sprawdź to co napisałem, mi też się nie przestawiał i nagle zaczęły świece padać i też tak mówiłem a gdy do tego doszedłem to byłem wielce zdziwiony dlaczego itd aż w końcu to rozgryzłem i zrobiłem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin