Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
stacyjka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bigos
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 14:51, 14 Kwi 2010    Temat postu: stacyjka

Witam!

No więc mam pewien problem , mianowicie wymienialiśmy z kolegami widełki w moim ogarze 200 no i trzeba bylo zdjąć lampe a że nie popaczyliśmy na układ kabli odczepiliśmy je wszystko i tutaj zaczyna sie problem nie wiem dokladnie jak podłączyć kable bo moja stacyjka ma 5 wyjść na kable a nie jak te ze schematów 4 i np brakuje mi kabla takiego jak niebiesko-zółty z tego schematu http://www.przecinak.republika.pl/files/elektryka.jpg jeżeli wiecie jak to podłączyć prosiłbym o rade a i jeszcze jedno gdy podłączyłem mniej wiecej tak jak jest na schemacie to zauważyłem ze ogar nie ma wogóle iskry? czy może byc to spowodowane niepodłączonymi kablami w stacyjce?

Z góry dziękuje za każdą pomoc!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PrzemeK93
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 785
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Kolno

PostWysłany: Śro 16:56, 14 Kwi 2010    Temat postu:

to, ze nie ma iskry to znaczy tylko i wylacznie, ze podpiales zle kabel od wylaczania zaplonu. pewnie jakbys przekrecil kluczyk w lewo lub prawo iskra by sie pojawila. Pokombinuj z kazdym kablem osobno jesli zaden schemat nie pasuje, ja zawsze tak robie, nigdy na schemat nie patrze.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bigos
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Kwi 2009
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 17:38, 14 Kwi 2010    Temat postu:

czyli jak podlanczam 1 kabel i sprawdzam czy jest iskra czy jak :p bo wlasnie kombinowalismy z kolega i w zaden sposób nie uzyskalismy iskry wogóle tam prądu nie ma(bo wsadzilem palec do fajki i nic mnie nie koplo) jutro postaram się zrobić zdjęcia jak to wyglada i wrzuce.

a i kluczyk przekrecalismy przy kazdej probie(zmianie ustawienia kabli) i dalej nic , (a prób było dużo)

Stacyjka wyglada mniej wiecej tak
http://zapodaj.net/images/e2c94ef8ebcb.bmp

a czy istnieje możliwość że spalila sie cewka przez podpiecie zlych kabli w stacyjce, a i jakbym miał gdzieś swarcie to jak to mozna sprawdzić?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Bigos dnia Czw 11:23, 15 Kwi 2010, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin