Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem ze Światłami.Żarówkami...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk2431
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 444
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Mokrsko

PostWysłany: Pią 13:16, 18 Wrz 2009    Temat postu: Problem ze Światłami.Żarówkami...

Witam
Mam problem i pytanie ponieważ mój ogar co kupię mu nową żarówkę na tylną żarówkę to za jakiś czas ją spala góra jakieś 2 tygodnie wytrzymuje ta żarówka. Nowa żarówka przez jakiś czas świeci normalnie a za którymś odpaleniu jej tylne światło świeci się mocniej jak latarnia, wsiadam wtedy na motor ujeżdżam parę metrów i .... żarówka spalona. I tu mam pytanie czy można by było włożyć żarówkę na 12 wolt ?? Czy by to coś pomogło ?? Z góry dzięki


P.S Gdy wymieniłem wszystkie żarówki to ładnie świeciły ale potem jak się zaczęły spalać to tylko światła "długie" zostały. One się nie spaliły . Przy starej żarówce one zostawały najdłużej nie spalone....

Crying or Very sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krycha
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:30, 18 Wrz 2009    Temat postu:

Możesz dać do tyłu żarówke 12 V i zawsze pamiętaj, gdy zakładasz żarówki nigdy nie dotykaj ich tłustymi rękoma, gdy zatluścisz je to wtedy się palą.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rafaell
Nowy
Nowy



Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:44, 19 Wrz 2009    Temat postu:

Ja przy swoim Ogarze też miałem taki problem założyłem do tyłu 12V i spokój ładnie świeci.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Triple H
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:45, 19 Wrz 2009    Temat postu:

ja mam podobny problem, ale jak zaloże 12V na tył to mi z przodu świeci za słabo a jak z przodu 6V15/15W i tył 6V5W to spaliło mi tył i długie z przodu. Czy może to być któraś z cewek niedobra ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krycha
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:18, 19 Wrz 2009    Temat postu:

No to chyba któraś z cewek jest nie dobra, ja mam z tylu 12 V i przód świeci ok Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patryk2431
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 444
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Mokrsko

PostWysłany: Pon 17:10, 21 Wrz 2009    Temat postu:

Dzisiaj założyłem żarówkę 12v na tył i działa nic się nie pali tylko z przodu krótkie nie wiem czemu??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin