Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
problem ze światłami

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jasiczek93
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:14, 05 Mar 2011    Temat postu: problem ze światłami

Mam problem ze świtłem przednim i tylnim w ogarze 200 a mianowicie cały czas mi się palą żarówki wczoraj mi spaliło 2 razy pod rząd założyłem z przodu 12V i z tyłu 12V i dalej mi pali, długie światła też pali jak włącze co to może być ?? proszę o pomoc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Sob 12:18, 05 Mar 2011    Temat postu:

masz dwie opcje albo zły prąd (sprawdź napięcie, może być za duże) albo za ostro szalejesz bo żarówki w sprawnej elektryce najczęściej padają od wstrząsów

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jasiczek93
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:56, 05 Mar 2011    Temat postu:

no a jak np. będzie zły prąd to co zrobić? Całą elektryke przebadać? A szaleć to nie szaleje bo od szalenia mam R1 Smile Very Happy a ogarem tylko tak rekreacyjnie raz za ile przepalić go a szkoda mi go sprzedać bo mam go już 6 lat i jeszcze po dziadku jest Smile Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Sob 19:57, 05 Mar 2011    Temat postu:

93 z nicka to rok urodzenia? 18 lat i "erłanem" pomykasz ładnie... mam tylko nadzieję że to nie Twój pierwszy motocykl. Co do prądu, sprawdź napięcie, dużo tej instalacji tam nie masz a właściwie jeśli jest oryginalna to od wytwarzania prądu masz wirnik i 2 cewki, najprawdopodobniej któraś cewka padła i daje za dużo prądu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuman
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 20:45, 05 Mar 2011    Temat postu:

też mam duże napięcie i założyłem żarówki 24V z przodu i z tyłu i tylnią mi dalej pali raz za czasu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Sob 22:49, 05 Mar 2011    Temat postu:

ja miałem z tyłu rurkową 24V a z przodu H4 24V i też spaliło, napięcie ładowania 26-28V, zmieniłem cewkę i wróciłem do oryginalnych żarówek ale to trzeba sprawdzić czy faktycznie tyle ładuje.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin