Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogromny problem z zapłonem!!!POMOCY

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Vince
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bro.

PostWysłany: Czw 12:55, 20 Sie 2009    Temat postu: Ogromny problem z zapłonem!!!POMOCY

Witam Wink
Mam wielki problem z zapłonem otóż ten jest ustawiony w 100% dobrze bo mój tata potrafi ustawiać i ustawiał nie raz w moim ogarze.
Przechodzę do sprawy gdy zapłon jest dobrze ustawiony iska jest taka mała że nie pali a dodam że platynki są też świetnie ustawione.Gdy zapłon jest ustawiony zjebanie że ogar przerywa i nie ma mowy o jeździe to iska jest tak mocna że odpala od kopa a teraz gdy zapłon jest dobrze ustawiony to nie ma mowy o zapaleniu w żaden sposób.Co to może być Question Question Question Nie piszcie o regulowaniu gaźnika bo mam go dobrze wyregulowanego.
Z góry dzięki za pomoc i mam nadzieje że się jakoś zaangażujecie w mój problem Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Czw 14:14, 20 Sie 2009    Temat postu:

Po pierwsze twój tata ma przyżąd do mierzenia wyprzedzenia zapłonu jeśli ustawia na oko to się nie dziw po pierwsze zapłon powinien wynosić 1.8mm przed martwym górnym punktem tłoka a platynki powinny się otwierać na 0.4mm a co to ma znaczyć
Cytat:
Gdy zapłon jest ustawiony zjebanie że ogar przerywa i nie ma mowy o jeździe
co przez to mam rozumieć ???Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez krzysiek025 dnia Czw 14:17, 20 Sie 2009, w całości zmieniany 7 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Vince
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bro.

PostWysłany: Czw 15:48, 20 Sie 2009    Temat postu:

Mój tata odkręcał aż głowicę i ustawiał dobrze:)

Chodzi mi o to że gdy zapłon jest ustawiony źle z 1cm albo i 2 cm od górnego miejsca tłoka czyli GMP to ogar przerywa i nie ma mowy o jeździe,ale iska jest tak mocna że odpala od kopa.



Pomoże ktoś bo widzę że się za bardzo nie bierzecie do pomocy mi Sad


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Vince dnia Pią 9:06, 21 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Pią 12:00, 21 Sie 2009    Temat postu:

O cholera, zapłon źle o 1cm i odpala?? Jak to możliwe. Widocznie zapłon źle ustawiony, bo powinien chodzic...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Pią 17:58, 21 Sie 2009    Temat postu:

jeśli nie masz odpowiednich przyrządów to nie masz pewności że jest dobrze ustawiony przekręć trochę iskrownik w lewo Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Vince
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bro.

PostWysłany: Pią 19:31, 21 Sie 2009    Temat postu:

przekręcałem:) heh nawet dziś odpalić odpalił ale strasznie mocno przerywał;/;/;/
i leciał olej z rury a więc myślę że bierze olej ze skrzyni i go to muli być może to jest problem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Pią 20:58, 21 Sie 2009    Temat postu:

to wymień simering od strony sprzęgła i ustaw platynki na 0.4mmi przerwę na świecy gdzieś 0.5mm Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Vince
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bro.

PostWysłany: Sob 8:42, 22 Sie 2009    Temat postu:

Tak wymieniałem go jakiś niecały tydzień temu:)
Ale zobaczę jeszcze raz najgorzej jeśli mi bierze z środka silnika pomiędzy karterami;/TO będę musiał po raz 4 silnik pruć;/


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Vince dnia Wto 14:13, 25 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin