Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
jawka brak świateł

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jawa50jest git
Nowy
Nowy



Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 7:38, 20 Lip 2011    Temat postu: jawka brak świateł

Witam mam problem ze światłami. Światła działały , ale po pewnym czasie przestały. Klakson działa jedyny problem to światła. Proszę o podpowiedź co mogę w tym przypadku usterki zrobić ponieważ jazda bez świateł nocą to ryzyko.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubas101
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 778
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Okolice Grudziądza

PostWysłany: Śro 7:56, 20 Lip 2011    Temat postu:

Sprawdź napięcie w obwodzie świateł. Zobacz czy przypadkiem nie masz gdzieś przetartgo przewodu. Skoro obydwa światła nie działają to skup się na części obwodu do stacyjki. Zobacz czy stacyjka ma przewodne styki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kemot176
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koniecpol

PostWysłany: Śro 7:57, 20 Lip 2011    Temat postu:

Sprawdź całą elektrykę. W lampie sprawdź styki czy nie są zaśniedziałe, czy kabelek gdzieś nie przetarty.
EDIT : Jakubas byłeś szybszy o nie całą minutę ..


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kemot176 dnia Pią 9:53, 22 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krzyron
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 21:13, 21 Lip 2011    Temat postu:

Możliwe że to cewki świetlne poszły, jak nie znajdziesz problemu z przewodami to raczej one są już zepsute

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Manioko15
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 203
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Polanka Wielka k. Oświęcimia

PostWysłany: Pią 13:40, 22 Lip 2011    Temat postu:

Może odczepił ci się któryś z kabelków w stacyjce, albo był źle zagnieciony i wypadł, albo przegnił. Najlepiej wytargaj całą instalację i dokładnie przepatrz w poszukiwaniu przetarć. Jak będą ok to weź miernik i przyłóż do obu stron na kablu. Gdy jest/nie ma przepływu poruszaj kablem. Według mnie to jest to. A jak już masz miernik w ręku to sprawdź, ile prądu wychodzi z cewek świetlnych.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Pią 14:43, 22 Lip 2011    Temat postu:

A może po prostu żarówka się przepaliła ? Jeśli nie to sprawdź całą elektrykę, długo to nie trwa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin