Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
cewka/kondensator

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pirozol
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2007
Posty: 198
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stalowa wola

PostWysłany: Wto 20:39, 18 Mar 2008    Temat postu: cewka/kondensator

witam, od remontu, po wymianie kondensatora na nowy zaczeły mi sie problemy z odpalaniem moto.Zaplon na 100% dobrze ustawiony, paliwo rownierz. probowalem znalezc przyczyne i robilem tak: czasem bywalo ze palil za 2 kopem i chodzi tyle dopuki go nie zgasilem, potem nei bylo szans odpalic na nowo. Bralem swiece czyscilem bo byla mokra, i gdy byla zimna nie palil. gdy wzialem swiece nad plomien i dosc mocno ja rozgzralem palil za 1 kopem i znow mozna bylo pojezdzic do puki nie zgasilem. uzywam swieczki f95, jezdzilem na niej przez jesien i zime przed remontem, palil za ok 3 kopem. I nie wiem czy to wina cewnki w/n czy kondensatora. jak myslicie?
aa..czy silnik jawki odpali na cewce butelkowej na 12v?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez pirozol dnia Wto 20:48, 18 Mar 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Wto 20:48, 18 Mar 2008    Temat postu:

Na 100% zła ciepłota świecy, skoro sam piszesz, że jak ogrzałeś świece to odpalił z kopa, zmień na f75, lub f80

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pirozol
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2007
Posty: 198
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stalowa wola

PostWysłany: Wto 20:59, 18 Mar 2008    Temat postu:

no ale miesiac wczesniej palil normalnie na tej swiecy, i byl jeszcze mroz -10

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bazi
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 408
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Godzikowice, woj.Dolnośląskie

PostWysłany: Wto 22:04, 18 Mar 2008    Temat postu:

Moja też po remoncie nie paliła na świecy której używałem od 3 lat:P A spróbuj ją zbić nieco poniżej 0,4mm, u mnie diametralna zmiana, po generalce na 0,4 motor wogóle nie palił, zmniejzyłem do 0,3 i chodzi jak talala.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Śro 15:47, 19 Mar 2008    Temat postu:

a patrzyłeś w ogóle czy jest iskra spróbuj na innych świecach a najlepiej żeby świeca miała f80 Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pirozol
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2007
Posty: 198
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stalowa wola

PostWysłany: Pią 18:06, 21 Mar 2008    Temat postu:

przerwa na elektrodach 0,3 mm pomogla, ale to byla wina cewki w/n, wymienilem i po sprawie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bazi
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 408
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Godzikowice, woj.Dolnośląskie

PostWysłany: Pią 19:20, 21 Mar 2008    Temat postu:

No tak jak mówiłem, że na 0,3 będzie chodzićRazz fajnie, teraz tylko pal i jedź jak śniegiem nie zasypało

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pirozol
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2007
Posty: 198
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stalowa wola

PostWysłany: Wto 15:31, 25 Mar 2008    Temat postu:

Bazi napisał:
No tak jak mówiłem, że na 0,3 będzie chodzićRazz fajnie, teraz tylko pal i jedź jak śniegiem nie zasypało


teraz pali na dotyk, sniegiem zasypalo ale szybko stopnial blotko...na 1 m w gore zamna leci jak jade:P


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hary94
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 490
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pieruszyce

PostWysłany: Wto 20:08, 25 Mar 2008    Temat postu:

ja jeszcze mam do Ciebie male pytananie pirozol... Bo w pierwszym poscie pytales sie czy odpali na cewce butelkowej 12V no i czy taka wlasnie zalozyles i pali?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pirozol
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2007
Posty: 198
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stalowa wola

PostWysłany: Wto 20:38, 25 Mar 2008    Temat postu:

a wiesz ze nawet niewiem, bo dał mi ja brat a on kiedys jezdzil na niej wsk 4 biegowa, a na cewce nic nie pisze, ale mowil ze to raczej 12v

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hary94
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 490
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pieruszyce

PostWysłany: Wto 21:11, 25 Mar 2008    Temat postu:

aha. no dobra wielkie dzieki bo u siebie tez wlasnnie znalazlem 12V i nie bylem pewien czy ja moge podlaczyc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mikolaj
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 13 Mar 2008
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 18:21, 26 Mar 2008    Temat postu:

pirozol napisał:
przerwa na elektrodach 0,3 mm pomogla, ale to byla wina cewki w/n, wymienilem i po sprawie


A nie 0,3 cm??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pirozol
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2007
Posty: 198
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: stalowa wola

PostWysłany: Śro 20:07, 26 Mar 2008    Temat postu:

OMG! na 3 mm to moze by sie i dalo rozszerzyc elektrody swiecy, ale jak by to robic na 6mm to powodzenia... O_o
Nie 0,3 cm , tylko 0,3mm, a teraz mam na 0,6mm


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Pią 18:16, 28 Mar 2008    Temat postu:

Zauważcie, że 0,3 cm to 3 mm Smile pszerwa musi być 0,3mm czyli 30mikrometrów(znaczek nie działa) Smile

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez AmaSoft dnia Pią 18:17, 28 Mar 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin