Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
cewka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lisekilt
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnowskie Góry

PostWysłany: Wto 11:13, 11 Sty 2011    Temat postu: cewka

Witam
Mam problem który polega na tym że ogara (silnik jawy) nie odpala Sad przyczyną jest na pewno cewka zapłonowa bo jak podłączyłem aku to wszystko ładnie działa. Jak sprawdzałem świece na cylindrze to ma iskrę na tej cewce tylko że słabą Sad miernik również pokazał prąd. Macie jakieś pomysły co do tego ? przypomnę że cewkę wymieniłem już dwa razy żeby sprawdzić czy zadziała. Za pierwszym założyłem już używaną i nie działo teraz kupiłem nową i również nie działa Sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Wto 12:06, 11 Sty 2011    Temat postu:

kabel WN i fajka pewnie coś z nich klęknęło, oraz sprawdź połączenie cewka WN - platyny - cewna NN.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisekilt
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnowskie Góry

PostWysłany: Wto 13:15, 11 Sty 2011    Temat postu:

ale jak go odpalam przez aku (zapłonem bateryjnym) to jakoś wszystko działa wiec wątpię ze to będzie złe. Chyba ze coś tam jest ze nią działa na niższym napięciu. nie wiem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Wto 14:45, 11 Sty 2011    Temat postu:

Jak podłączałeś aku, o odpinałeś kondensator? Jakie masz izolatory miedzy przewodami na śrubie od przerywacza?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Wto 16:26, 11 Sty 2011    Temat postu:

Widzę, ze jesteś z Tarnowskich, z chęcią podjadę obadać i przy okazji zobaczyć ogarka. Co do tematu pewnie masz kondensator zepsuty xD Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lisekilt
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnowskie Góry

PostWysłany: Wto 17:14, 11 Sty 2011    Temat postu:

ja mam przerobioną elektrykę, mam tam tak jakby dwa rodzaje zapłonu. Na kierownicy mam przycisk do przełączania pomiędzy zapłonem bateryjnym a normalnym z cewki.
W zeszłym roku działało to wspaniale, w tym roku juz nie działa tak jak ma być Sad teraz jeżdżę z wyciągniętym aku na pozostałych dwóch cewkach. Teraz wpadłem na taką genialną myśl, ja mam kondensator z malucha (12V) to może przez to nie działa na tej jednej cewce ? co sadzicie ? Może kiedyś się umówimy ale narzazie muszę go skończyć Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin